95 на работа за половин година в Хасково по Регионалната програма за заетост

95 души ще бъдат назначени на работа за половин година по Регионалната програма за заетост на област Хасково за 2021 година.

Решението е взето от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

Работните места ще бъдат подсигурени с 382 716 лева. Средствата за област Хасково, осигурени от държавния бюджет, са в размер на 375 916 лв. 6 800 лв., останалото е съфинансиране от кметствата по общини и Областна администрация.

Програмата стартира на първи юни и ще приключи на 30 октомври. В този период 62-ма души ще бъдат назначени на пълен работен ден, а 33-ма ще са с работно време между 4 и 6 часа.

Областна администрация Хасково ще назначи 8 души на пълен работен ден. В община Хасково ще започнат работа 8 души на пълно работно време, а в община Димитровград ще бъдат наети – 10 души на непълен работен ден.

Петима ще започнат работа към община Харманли на пълен работен ден и 2-ма на непълен.

Кметството в Свиленград ще назначи 6-ма души на пълен работен ден, един работник са заявили оттам на непълен работен ден.

Към община Тополовград за половин година ще работят 5-ма души на пълен работен ден и 3-ма на непълен работен ден, а в Любимец – 6 души на пълен работен ден. Община Симеоновград ще назначи 7 нови работници на цял работен ден, а Община Минерални бани- 5-ма. В Ивайловград работа от първи юни започват 8 души на пълен работен ден, в община Стамболово-трима на пълен и петима на непълен работен ден. Община Маджарово ще осигури 1 човек на пълен работен ден и 12 души на непълен работен ден.

Работните места са разпределени спрямо нуждите на администрациите – общ работник, работник поддръжка на имоти държавна и общинска собственост, работник - озеленяване и поддръжка на зелени площи, паркове, градини, работник – поддръжка и почистване на пътища, технически сътрудник и шофьор.

В програмата ще бъдат включени безработни младежи до 29 години и такива, които нито се обучават, нито са заети. Ще бъдат наети и безработни над 50-годишна възраст, хора без работа, които са с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, а също и безработни с ниско образование и хора с увреждания, продължително безработни лица.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Има ли такава длъжност ?
  • 2
    Па
    Паржу
    3 0
    21:39, 21 апр 2021
    Ако си до 29 годишен или над 50 и имаш диплома за космонавт ще те назначат за 6 месеца озеленител в Тополовград, защото си с нетърсена в момента на пазара професионална квалификация. Гениално та дрънка.
Последни новини