14 °C

Обявиха конкурс за директор на Регионалната библиотека в Хасково

Конкурс за длъжността директор на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Хасково, обявиха от общинската администрация. Сега длъжността се изпълнява от Кирилка Страшникова.

Сред изискванията за заемане на позицията са висше образование степен „магистър“ в професионално направление – „Обществени комуникации и информационни науки“, както и професионален опит от минимум 5 години в библиотека. Предимство за кандидатите са компютърна подготовка, чуждоезикова подготовка, участие в разработването и реализацията на проекти.

Заявление за участие в конкурса и приложените документи се подават лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в Община Хасково, пл. „Общински“ №1, ет. 3, стая №309, всеки работен ден от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа , в срок 1 месец.

Желаещите за заемане на длъжността трябва да се явят на конкурс, който е на три етапа. Първият е подбор по документи. Вторият е защита на концепция за дейността и развитието на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ - Хасково за период от 4 години, подробно разработена за първата от тях. Третият е събеседване.

Избраният кандидат ще бъде назначен за срок от 4 години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Да
  Даскалка
  15 -2
  13:34, 21 апр 2021
  Винаги най-възловият момент е "събеседването"..защототне се документира. Трябва да стане задължително видеозаписването на събеседванията! За да може после да се атакуват в съда!!
  • Мк
   МК
   2 -8
   14:07, 21 апр 2021
   Мисля, че всички събеседвания с кандидати за дирек... Виж коментара
  • Тю
   Тюркян
   1 0
   17:07, 23 апр 2021
   До МК - Недей да мислиш, бъди сигурна! И поработи върху пунктуацията!
 • 2
  Юь
  юь
  7 0
  20:41, 21 апр 2021
  Е тогава как се нагласят директорки, които са си платили или са им сменили бланките с отговори или пък идват от село от нивата и сядат на стола! Едни се явяват до дупка - докато го не "вземат", други в Софията не успяват да се докажат, пък тука на местно ниво стават "Отличнички". Как да се обяснят тези аномалии - значи конкурси по няколко на брой за едно и също място, докато не го "спечели" съответния! Други подходящи и кадърни няма! От това по-нагло и безпардонно другаде няма!
 • 3
  Пи
  Питащ
  1 0
  12:13, 22 апр 2021
  Какво й е регионалното на тази библиотека?? Обслужва читатели и от с. Студена, Боян Ботево, Горно Луково ли??

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини