Празничната байрамска молитва ще бъде отслужена в новата джамия в кв.”Прилепци”, лентата ще режат по-късно

    Празничната молитва за Рамазан Байрама ще бъде отслужена в новата джамия в кв.”Прилепци” на 13 май. С това ще се сложи началото на нейното функциониране. По- късно ще стане и официалното й откриване. Това съобщи за Кърджали бг вести районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. Вчера той е инспектирал довършителните работи в храма. От Турция се очаква да пристигне голям килим, върху който богомолците ще кланят намаз.

      Предвиждаме за празничната молитва на Рамазан Байрама да бъдат отворени двата храма, както този в Прилепци,така и централната джамия. Времето е лошо.Искаме богусложението да е вътре в джамиите при строго спазване на противоепидемичните мерки. До сега храмът на Пазара се оказваше тесен и хората бяха принудени да се молят по празниците в двора. Това повече няма да се случва, каза още Басри Еминефенди.

      Районният мюфтия на Кърджали каза,че Главно мюфтийство готви празничното откриване на новия храм. Очакват се високи гости. Не е изключено да пристигне и директорът на турската дирекция по вероизповеданията-Дианета.

    Твърди се, че джамията ще бъде част от най-големият мюсюлмански комплекс в страната. Храмът ще побира под купола си 600 богомолци.  Има две минарета. В комплекса  има административни помещения, конферентна зала, библиотека.След като бъде готов в него ще се нанесе Районното мюфтийство.

    Първата копка на джамията бе направена на 30 януари 2015 г.след петъчна молитва. На нея присъства кметът инж.д-р.Хасан Азис, който даде курбан.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Стига с тези джамии.на където се обърнеш из цяла българия само джамии минарета ревещи микрофони и какво ли не .в българия ли се намзираме или в някоя танганайска мюсюлманска държава.
      От дпс по хамелеонска по предателска псевдопартия - оод - не съществува.трябва със закон да се закрие. Вижте ги отново в парламента как се държат все едно че ни лук яли или мирисали.във всеки момент ще ти забият нож в гърба.всички други партии трябва да ги изолират и вички турци звън всякакви постове в държавата и без никакви поръчки исами ще се разпуснат.строг контрол на дпсд общините и кметовете -дерибеи които по цели дни и нощи на гуляи и развраат със служебни пари коли.
      Къде е държавата къде сте останалите българи от обществото. Най долното съсловие и при тях има честни и работливи но за тях няма от мекото на хляба а само биват използвани. Няма кмет или депутат или на държ.или общинаска работа без хотел ниви земи парцели от начало на поставени лица.ще заполчна да ги изброяамвам със снимки.
    • 2
      Бо
      БОРКО
      0 0
      16:19, 21 апр 2021
      Напълно прав горния коментар. Шепа българи-предатели гъ----мийници кариристи беез капка достойнство са се присламчили в дпс заради келепира-данчо ментата е като гнида
      да изреждам ли още и още хамелеони които са готови и на ря---н само и само да осбребрят некадърноста си. Безсрамниции
    Последни новини