Започна ремонт в НАП-Хасково, входът за клиенти е откъм „Раковски“

Изображение 1 от 4

    Мащабен ремонт на салона за обслужване на клиенти започва офисът на НАП в Хасково. Проектът предвижда нови и още по-удобни за работа с граждани и фирми гишета, обособяване на просторни и комфортни места за изчакване, както и изграждане на приемна за консултации по данъчното и осигурително законодателство с експерти на Агенцията.

    Ремонтните дейности са с предварителен срок на изпълнение 3 месеца, уточняват от офиса на НАП в Хасково и обръщат специално внимание, че през това време достъпът на клиенти ще е реорганизиран.

    Временно, докато в сегашното фоайе не завършат строителните подобрения, централният вход на сградата ще бъде само и единствено за служители на администрацията. За клиентите вече е обособен специален вход – от изток (откъм булевард „Раковски“). Поставени са упътващи табели, които насочват гражданите и бизнеса как да се подреждат според вида услуга, която им е необходима. Обособени са 4 пътечки за най-търсените дейности: подаване на декларации, изясняване на здравен статус, издаване на удостоверения и оказване на техническа помощ. След като фоайето бъде ремонтирано, подобрения ще започнат и в крилото в източната част на сградата, където са проектирани още по-удобни места за посетителите. Междувременно ще се изгражда и напълно нов, просторен архив, в който ще се съхранява данъчна и осигурителна информация.

    От офиса на НАП в Хасково напомнят, че независимо от ремонтните подобрения, електронните услуги на Агенцията остават достъпни 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Най-лесно и бързо, без необходимост да се посещава администрацията лично, данъчни и осигурителни декларации могат да се подават онлайн с персонален идентификационен код (ПИК) и квалифициран електронен подпис (КЕП). С ПИК и електронен подпис е възможно още да се заявява издаване на документ като например удостоверение за наличие или липса на задължения, да се извършват справки за дължими данъци и осигуровки и др.

    „Вярваме, че клиентите ще проявят разбиране относно ремонтните дейности, които започваме единствено с цел подобряване качеството на обслужване и ще се възползват максимално от удобствата на електронните услуги, които предоставя НАП“, коментират от офиса на Агенцията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Аз си плащам директно и не ми се налага да ходя в... Виж коментара
    • 2
      Па
      Паржу
      17 -6
      15:25, 19 апр 2021
      Новото правителство като намали броя на чантаджиите ще е по-рентабилно да направят салона за обслужване на клиенти по-малък, с по-малко работни места, ама тези, дето няма да ги съкратят да работят като хората. Не като там един техен колега, името му е с П. зиме, лете, в студ и жега само пие кафета отвън и бистри политиката. И взима заплата от нашите данъци.
      • Ск
        скайнет
        11 -3
        17:04, 19 апр 2021
        Не се заблуждавайте че новото правителство каквото и да е то няма да намали чантаджиите и държавните чиновници а ще ги увеличи. Данъците са основно перо за приходи на държавата.
        А това да се вижда голяма опашка от чакащи да си платят данъка си е вид показност!
    • 3
      Под ласките на агите от гроб - дпс - .... Все пак хасково е най -робския град в българия ......
      ...... Резултатите на гроб и дпс са най-високи :))
    Последни новини