22 °C

Бабикян и Манолова с мило послание към премиера в оставка Борисов

Бабикян обяснява на Бойко Борисов с простовати, по думите му, примери колко е хубаво да се спазва закона. Видеото е в отговор на дадената от премиера в оставка в неделя пресконференция в партийната централа, което той предпочете да направи, вместо да отиде и да бъде изслушан в Народното събрание.

"Ние ще ви пазим с телата си", каза Бабикян, "ако НСО случайно са Ви напуснали" и помоли Борисов да не се страхува и да дойде в парламента. 

"Когато разпуснете щаба, и Вашите избиратели страдат. Когато не подадете в Брюксел навреме антикризисния план, и те ще страдат, защото парите няма да дойдат. Даже Вашите приятелчета ще могат по-малко да крадат...", каза Бабикян, застанал пред сградата на Народното събрание с Мая Манолова.

На свой ред тя подчерта колко е обидно премиерът да не спазва Конституцията. Няма друг такъв премиер, който да е отказал да се яви пред народните представители, каза тя. Планът за възстановяване и устойчивост е важен, тези пари не са на ГЕРБ, те са европейски и са предназначени за хората, за бизнеса. Затова ние решихме да Ви задължим да дойдете в Парламента, търпеливо обясни Манолова.

Министър-председателят е длъжностно лице и няма спор за конституционното му задължение да се яви, каза тя: "Той трябва да дойде тук и да обясни какво е състоянието на държавната хазна, какво е състоянието на икономическата и здравната криза и каква е подготовката на българското правителство за внасяне на плана за възстановяване и устойчивост." Става дума за 12 милиарда лева дали ще дойдат и дали ще е в срок, каза Манолова, дали е предвидено да достигнат до всеки бизнес, за иновации и култура.

Тя призова Борисов да приеме вота на хората с достойнство и да не прави волни съчинения.

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Да
  Дамян
  10 -15
  10:35, 19 апр 2021
  Ако са искали да чуят плана за възстановяване , да... Виж коментара
  • По
   Порчо
   3 -3
   18:14, 19 апр 2021
   Дамянчо, имам се за средно интелигентен субект, но никога до сега не съм разбирал и 90% от т.нар. обяснения на дървения философ от Габрово!
   Сигурно и подчинените му не го разбират, защото повече от 10 години прави някакви електронни управления, електронни услуги, похарчи милиард и половина и още сме до под кривата круша.
   Някакви аматьори хакнаха масивите на Агенцията по вписванията, а фирменият регистър обработва отчетите на фирмите от преди три години. Няма свързаност между масивите. Има един масив на НАП. Има друг масив в кадастъра! Има трети масив в Агенцията по вписванията. А ако пресметнеш броя на гласоподавателите в списъците, ще излезе че сме някъде към 12 милиона. Ега ти и електронното правителство! Пълна аматьорщина и некомпетентност. Ама за герберасите това не е важно! Важно е далаверата да върви. Та те гледат на този план, като на поредната далавера! Затова 70% от парите пак отиват за саниране. И вече на административни сгради! Защото там далаверата е по-голяма от санирането на жилищни сгради. Всъщност не знам дали знаеш кой прави санирането! Мутрите бе, Дамянчо! Мутрите! Дето хал-хабер си нямат от строителни и архитектурни закони и решения!
  • Ха
   ХАНКО БРАТ
   2 -3
   19:43, 19 апр 2021
   Дамяне, понеже Порчо ти е отговорил доста подробно в каква се състои "плана за възстановяване" тоест :първо асфалт-стиропор после стиропор асфалт. Няма нужда точно габровския локумджия да ни обяснява каквото и да е . Ананиев се отказа да говори от трибуната не защото някой "бибитка" от трибуната а защото депутатите от герб блъскаха по банките ,някои издаваха нечленоразделни звуци, а други крещяха "мутри вън"(това последното озадачава)!!!??? Ако наистина те интересува "плана за възстановяване" има къде да го прочетеш , а и както се разбра може да добавиш и свои идеи за финансиране а и всеки друг може да го направи . Давам линк за да се възхитят всички от професионализма на ГЕРБ https://frognews.bg/novini/ogromen-gaf-ostavi-mnogomiliardniia-plan-gerb-ratsete-vseki-internet.html
 • 2
  Ko
  kondor
  9 -13
  11:18, 19 апр 2021
  Тия двамата са сред най-противните. Мая-върлата ко... Виж коментара
 • 3
  Ин
  информиран. нет
  9 -9
  11:38, 19 апр 2021
  Мазни задници! Мазни им са,защото от седене в палатките и напоследък в парламента хванаха майсил и запек и сега се мажат с вазелин и пият рициново масло и духолак за облекчение.
 • 4
  Дж
  джипко бибитков
  6 -7
  12:16, 19 апр 2021
  Е голем народен простак. Какъвто народа. Такъв и Джипко
 • 5
  Ka
  karenin
  12 -8
  14:12, 19 апр 2021
  След днешните консултации се разбра, че със сигурност ще има служебно правителство. Това означава нови избори, промяна в начина на гласуване, видеонаблюдение, смяна на ЦИК, информационни системи, както и държавния апарат, отговарящ за изборите. С две думи, колкото и да им е мъчно на някои ГЕРБ отива в историята.
 • 6
  45
  456
  6 -11
  14:30, 19 апр 2021
  Дано да има нови избори, че хората осъзнаха каква... Виж коментара
  • 78
   789
   10 -5
   15:02, 19 апр 2021
   А на други повече им отива да са в затвора, не че и това време няма да дойде и то много скоро.
 • 7
  Пф
  Пфу!
  1 0
  22:43, 19 апр 2021
  Мазници гнусни! 😫😠
Последни новини