22 °C

7 хитрости, с които можете да правите страхотни снимки за Facebook и Instagram със смартфона си

Днес ежедневно качваме снимки в социалните мрежи. Някои го правят просто защото им харесва, а други защото са намерили начин за изкарване на пари чрез инфлуенсърство. Без значение от който от двата типа сте, за вас е важно снимките които качвате онлайн да бъдат достатъчно ефектни и качествени, за да се харесват от всичките ви приятели или последователи.

За целта трябва да знаете някои трикове, които ще ви го гарантират. В това видео ще ви покажем 7 хитрости, с които можете да правите страхотни снимки за Facebook и Instagram със смартфона си.

За тази снимка ще имате нужда от още един смартфон под ръка или по-конкретно от изключеният му дисплей. Поставете втория смартфон така че дисплеят му да попада в зрителното поле на камерата. Изравнете спрямо повърхността върху която се намира обекта, който ще снимате и готово – сякаш пред вас има голяма локва с вода.

Можете да използвате и огледало, но тогава ефекта няма да е като на снимка върху вода, а ще е прекалено идеален и ще е ясно, че се прави с огледало. Такива снимки можете да правите и ако наистина има локва на земята. Като много ефектни кадри се получават вечер, когато наоколо има светлини или когато по небето има много облаци.

Искате ли да направите снимка на многоръката богиня Шива, но с облика на ваш приятел. За целта няма да ви е нужен Photoshop, а единствено функцията за панорамни снимки която има почти всеки смартфон. Панорамата обаче трябва да бъде вертикална, а във всеки следващ момент от движението преи, в центъра и след него, лицето в кадър трябва да движи ръцете си, като във всяка фаза с промяна на ръцете, задържайте камерата на смартфона си статично за секунда. 

По подобен начин, но с хоризонтално снимане, може да се направи още еднам ного ефектна снимка. За целта ви е нужно огледало. В началото на снимката трябва да позиционирате така човека в кадър, че огледалото да не се вижда, а при преминаване към огледалото, той да излиза от кадър. Идеята е в първата част на кадъра човека да е с лице към камерата, а във втората да е с гръб към него. Същият ефект можете чудесно да постигнете и пред огледална витрина на магазин. Само гледайте в огледалото да не се отразяват други движещи се обекти.

Дори смартфонът ви да няма макро камера за много близки снимки, има един трик, който ше ви позволи да снимате от съвсем близко разстояние, да речем окото си. Поставете смартфона върху масата и намокрете ръцете си. Сложете върху камерата с която ще снимате капка вода. Тя обаче трябва да е точно върху цензора и да е единична. Сега се приближете максимално близко, погледнете в капката и снимайте.

Предвид, че смартфонът е по лице върху масата и не можете да натиснете виртуалният бутон върху дисплея, можете да използвате таймера или бутона за намаляване на звука, който се намира върху периферията на смартфона. Обикновено той служи имено като физически спусък за снимане. Два допълнителни съвета – ако смартфонът ви е с повече от една камера, проверете с пръст предварително в коя точно камера трябва да гледате, след това почистете добре стъклото над нея. 

Не, тук не е стъпено върху прозрачно стъкло. Ако искате да се снимате сякаш сте във въздуха, просто намерете стъпало или място върху което можете да стъпите. Поставете смартфона си на земята с камера нагоре и активирайте таймера. Сега стъпете с половината от едната си обувка върху бордюра, а другата оставете във въздуха. Гледайте камерата да снима точно между двете обувки, а вие гледайте надолу пред тях. Резултатът е много ефектен.

Искате да направите снимка на небе осеяно със звезди, но сега е ден, а и живеете в града, където много рядко заради мръсния въздух и фоновата светлина, може да се види толкова ясно небе. Решение обаче има. Влезте в банята или кухнята и запушете мивката. Напълнете я с вода и изсипете веро или шампоан в нея, за да направите хубава пяна.

С течен сапун ефектът няма да е толкова пухкав. Сега пуснете камерата на смартфона си и я приближете близко до пяната. Кликнете с пръст по екрана и след като излезне скалата за регулиране на яркостта, намалете почти до краен предел. Е това на екрана ви, не е ли същинско нощно небе, осеяно с милиони звезди?!

Ако искате да направите по-добра портретна снимка, един обикновен бял лист хартия ще ви е от страхотна помощ. С негова помощ ще можете да контролирате околната светлината както на открито така и на закрито, стига разбира се да я има.


Brought to you by
Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини