Изплащат годишната финансова подкрепа на пенсионерите от 19 до 26 април,в областта право имат 11 000 души

От Регионална дирекция социално подпомагане – Кърджали. съобщава,че в  изпълнение на чл. 64 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. предстои изплащане на годишна финансова помощ на пенсионери.

Съгласно разпоредбата на чл. 64 от Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2021 г., обнародван в Държавен вестник, бр. 104 от 08.12.2020 г., през 2021 г. на пенсионери на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв. Помощта ще се изплаща чрез бюджета на Министерството на труда и социалната политика от териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане.

Средствата ще се изплащат от Дирекции „Социално подпомагане“ въз основа на предоставена от Националният осигурителен институт информация за хората с пенсия в посочения диапазон и начина, по който тя им се изплаща – чрез пощенска станция в страната или по лична банкова сметка.

За получаването на годишната финансова подкрепа не е необходимо гражданите да подават заявления.

Изплащането в пощенските станции ще бъде в периода от 19-ти до 26-ти април включително. В същият период сумите ще бъдат преведени и по банковите сметки на пенсионерите.

В случай, че някой от гражданите не получи дължимите средства в пощенска станция, от която обикновено взима пенсията си, е необходимо да се обърне към Дирекция „Социално подпомагане“ по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес, за да може да бъде включен в списъците в следващ период.

По предоставена информация за правоимащи лица от НОИ право на еднократна годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв.,  за област Кърджали са 11000 хиляди.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини