Община Мадан продължава да предоставя топъл обяд на нуждаещи се

Кметът на община Мадан подписа споразумение с Агенцията за социално подпомагане за удължаване срока на договора по проекта за топъл обяд в условия на пандемията до 30 септември 2021 г.
Община Мадан реализира проекта за топъл обяд по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане с финансовата подкрепа на Агенция за социално подпомагане.

Социалната услуга „Топъл обяд“ се предоставя на 120 лица от следните целеви групи:
-Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
-Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
-Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Този вид услуга включва предоставяне на безплатна храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт в работните дни за периода от 18 януари 30 септември 2021 г. включително.
Храната се предоставя в населените места на потребителите. Стойността на един обяд за едно лице от целевата група е в размер на 2.70 лв. на ден. На потребителите се предоставят и съпътстващи услуги, съобразно специфичните им потребности.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини