ДПС ще подкрепи кабинет на новите партии в НС, без да участва в него

ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се на парламентарните избори партии ГЕРБ и БСП. На подкрепата на Движението, без то да участва в правителството, могат да разчитат новите партии, обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро. 

Ако трите нови партии - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!" и Демократична България, не успеят да съставят кабинет, ДПС е готово за нови избори. 

"България трябва да участва в общия европейски дебат и затова ДПС би подкрепило кабинет на новите партии, който да има ясни цели, без да участваме в него. Предлагаме, без да държим непременно на тях, примерни цели, като борба с КОВИД и икономически и социални мерки за подкрепа на бизнеса, Плана за възстановяване и устойчивост, подготовката за следващия оперативен период", обясни Карадайъ.

Той призова всички партии в 45-ото Народно събрание за диалог и отговорност. Ако трите нови формации не успеят да направят кабинет, ДПС е готова за избори още сега.

"Политическата ни оценка е, че българските избиратели гласуваха с желание за промяна. Вота ние разчитаме като желание за промяна. Ние, от ДПС, започнахме промяната от себе си. Още на евроизборите слоганът ни беше, че залагаме на младите. На тези избори едни от най-младите листи са на ДПС. Започнахме промяната от листите. Имаме иновативна програма за ускорено развитие на България. Ние сме в тон", обяви наследникът на Ахмед Доган. 

Той припомни словото на Доган от 2018 г., че "програманият кабинет е сериозен тест за това доколко сме узрели да надмогнем политическото си его и да направим нещо съществено за развитието на страната". "Колкото беше актуално тогава, така е и сега", подчерта Карадайъ.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Къ
    Къде се скрихте мишоци ?
    4 -2
    17:07, 9 апр 2021
    А , какво стана ? Всички квичахте, срещу ДПС,че уж били с ГЕРБ ,а сега ,виждаш ли, защото ви подкрепят здраво отзад ,както са ви го правели винаги, сега бива,сега е баш,сега ви харесва ...важното е да са анти герб .
    Оглупяло племе , взимай взелина !
  • 2
    Ин
    Интереса клати феса
    3 -1
    17:44, 9 апр 2021
    Хубаво им беше преди време Мая и другите и съпартийци да се целуват с членовете на Лютви и Карадайн и да издигат "КОЙ"- Пеевски. Сега пак ще се хванат за ръчичките, защото едните и другите страшно много огладняха.
    "Няма нищо ново под слънцето, всичко е забравено старо! "
  • 3
    1,
    1,24
    2 0
    17:51, 9 апр 2021
    Няма какво да се правят на много важни,а да изпратят Карата в първи клас,за да се научи да чете и говори на български,а почетният им председател да отиде като почетен такъв в софийският .......!
  • 4
    Да
    Дамян
    2 0
    19:33, 9 апр 2021
    Най-сладко е да не носиш никаква отговорност , а зад кулисите да диктуваш условията, иначе ще си оттеглиш подкрепата.Евала на Доган , добре смята.Но и като имам предвид,че Славчо досега лоша дума за него не е казал , май ще се навие .Ами да ви е честито " новото" управление.
Последни новини