Задържаният с незаконните пистолети и патрони имал 30 противоправни регистрации

    Задържаният французин Четин Акуш за контрабанда на 186 газови пистолета преправени за бойни и 7 475 бойни патрона ще остане в ареста. Това реши днес съдия Милена Петева от Окръжен съд-Хасково при разглеждане на мярката му за неотклонение.

    Боеприпасите са открити в пътнически микробус на ГКПП “Капитан Андреево” на 5 април 2021 г. Автомобилът е бил шофиран от 41-годишния мъж. Той влязъл от Турция през България и пътувал към държава от Западна Европа. Пистолетите и патроните са били скрити на различни места в буса - между тапицерията на купето, в резервоара, под арматурното табло, в тавана и вратите. Съставен му е и акт за административно нарушение – пренасяне на близо 3000 сашета ароматизиран гел.

    В съдебната зала, адвокатът на обвиняемия – Гергана Караджонова-Писарова пледира клиентът й да бъде освободен под парична гаранция и да му бъде наложена забрана да напуска страната. Тя изтъкна, че той страда от тежки заболявания и се налагало да му бъде оказана медицинска помощ. Имал диабет и сънна апнея, а наскоро му правили операция за намаляване на телесното тегло. Било необходимо да използва апарат за допълнително кислород.

    Прокурорът по делото Елеонора Иванова настоя за налагане на най-тежката мярка на обвиняемия, а именно задържане под стража. Държавният обвинител заяви, че Акуш може да се укри и да извърши друго престъпление.

    По време на заседанието стана ясно, че французинът има около 30 противоправни регистрации във Франция, сред които участие в организирана група, употреба на наркотични вещества, домашно насилие, отвличане, незаконно притежание на оръжие. Лежал е в затвора за документно престъпление. В настоящия случай, той се съгласил да превози само два пистолета срещу заплащане, тъй като изгубил 5000 евро на хазарт.

    Съдия Петева прецени, че по делото са събрани достатъчно убедителни доказателства, че обвиняемият е автор на престъплението. Има опасност да се укрие или извърши друго престъпление, предвид това, че той няма нито териториална, нито социална обвързаност в България. От представените медицински документ стана ясно, че заболяванията на Акуш не са противопоказни за престоя му в ареста, където му е осигурен медицински преглед и предстои да му бъде предписано лечение. С тези мотиви Акуш получи най-тежката мярка „задържане под стража“.

    За престъплението е предвидено наказание от 3 до 10 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Определението на Окръжен съд – Хасково подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Само 30 ! Този е ангел мойте са хиляди!
      Хиляди излъгани шарани.
      Поздрави и от мойте дъртаци
    • 2
      Ма
      Мата Хари
      11 -2
      21:43, 9 апр 2021
      Стига глупости и вие сега!Какъв французин може да е тоя!!!
      • Ха
        Хахахха
        9 -1
        23:32, 9 апр 2021
        Чистокръвен, потомък на Наполеон. :)))))
    • 3
      Сд
      сдс
      4 0
      09:07, 10 апр 2021
      Четин французина хахахахаааа.Все е дно да кажеш Бай Георги турчина :)
      • 23
        23
        1 0
        19:25, 10 апр 2021
        А по принцип бай Георги , Иван, Драган са Турци ама те си мислят че са БГ.
    • 4
      12
      123
      2 0
      13:38, 10 апр 2021
      Имаше в Узунджово един българин , и те му казваха Гошо циганчето ... Ха ха !
    • 5
      Bl
      Blessings
      0 0
      22:29, 10 апр 2021
      Абе, що не пратихте манекена Янакиев да се снима с жилетка?
    Последни новини