В Кърджали започна държавното първенство по бокс за юноши

В спортна зала „Арпезос“ в Кърджали на 7 април 2021 г.започна състезание 2 в 1 – Първи кръг на държавното първенство за юноши до 16 години и Купа „България“. Домакин на турнира е спортен клуб „Арда бокс“, съобщи треньорът Стоян Узунов.

В града край Арда пристигнаха 157 момчета от 42 водещи български клуба. Най-оспорвана изглежда категория до 57 килограма, за която са записани 18 таланта от цялата страна. При 66-килограмовите също се очертава да бъде доста интересно, предстои на ринга да излязат 16 боксьора, докато в категориите до 52 и до 70 килограма има по 14 имена.

В първия ден на ринга се качиха трима състезатели  „Арда бокс“- Кърджали, но и тримата загубиха своите мачове.: Сийкан Станков в категория 57 кг, Милен Иванов при 66 килогаромовите и Ердоан Хасан при тежките, 80+.

Липсата на добра подготовка доведе до тези резултати. Дълго време момчетата няма къде да се готвят. Залата ни е в ремонт от няколко месеца и не ни достигат средства, за да го приключим по-бързо. Това време бе загубено за тренировки и си оказва влияние, обяснява треньорът на „Арда бокс“.

В петък на тепиха излиза Бирджан Димитров, който ще воюва за бронзов медал в категория 52 кг.

Състезанието се провежда без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки., добави Стоян Узунов.

Турнирът се излъчва пряко на Youtube страницата на БФ Бокс на следния линк: https://youtu.be/_y3F35MAI4k

Финалните двубои са в неделя в 10 часа.

Валентина Иванова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини