Отложиха за май делото срещу Лютви Местан заради пандемията

Отложиха делото срещу Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебе, съобщава БНТ.

Причината е COVID-19.

За днес беше предвидено да бъдат разпитани свидетелите на инцидента.

Процесът беше пренасрочен от Окръжния съд в Кърджали за средата на месец май.

Припомняме, лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан беше обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април 2019 г. на разклона за село Загорско край Кърджали.

Той беше задържан за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно обаче тя беше отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика. След като бе освободен от гаранцията, заради общественото недоволство, от прокуратурата за втори път наложиха на Местан същата гаранция.

По-късно обвинение като съпричинител получи и бащата на загиналото бебе. Експерти установиха, че той се е движил с 32 километра в час над допустимото за участъка край разклона за село Загорско.

Тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    ПОТЪРПЕВШ
    0 0
    11:42, 6 апр 2021
    Безсрамници от съде.докога ще си играете на съд.каламбури и далавери и накрая споразумение и ала бала.затова народа изрита статуквото и след това и вас. Корумпираните

Още новини

Последни новини