ДПС с реванш за вота от 2017 г.,печели 4 мандата в Кърджалийско

ДПС потърси реванш на парламентарните избори в Девети кърджалийски многомандатен район за вота през 2017 г.,когато постигна най-лошия си резултат и от 5 мандата успя да спечели едва 3.Сметката на партийният щаб сочи 4 сигурни мандата .Дали ДПС ще има 4 мандата ще отговори Районната избирателна комисия при окончателното преброяване на гласовете.За Кърджали бг вести областният лидер на партията Ресми Мурад бе категоричен,че  4 мандата са сигурни.От сега е ясно,че зам.-председателят на партията и кмет на Кърджали инж.д-р Хасан Азис ще даде път на следващите в листата ,да влязат в парламента.

  Петият мандат  отива в ППГЕРБ.Той отваря възможността досегашният председател на Народното събрание Цвета Караянчева,отново да бъде в парламента.Като цяло партията се представя добре в областните центрове,като средно получава по 25%.Ситуацията обаче в Кърджали е по-различна,заради привличането на гласове от „Има такъв народ”.

  БСП и партията на Слави Трифонов са с по-слаби резултати.Всяка от тях се надява,да получат четвъртия мандат,на който разчитат от ДПС.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Хр
  Христо
  2 0
  02:23, 5 апр 2021
  Това са глупост. Запомнете, дпс ще има 3 мандата. за пръв път в Кърджали ще се види избирателната система в "действие".
 • 2
  Му
  мустафа
  2 0
  02:28, 5 апр 2021
  Да, да …… ама не.
 • 3
  Ан
  АНАЛИТИК
  0 0
  07:51, 5 апр 2021
  Дпс натъркаха им алчните муцуни.край с изнудването и задкулисните догановски игри. Помашкия лидер който го използваха скоро ще яде попарата.
 • 4
  Давам съвет на бъдещите управници.
  Дпс е изхвърлен и правилно и абсолютно необходимо от балансьорската,респ.рекетьорска позиция.без нея са свършени близко бъдеще.кедрите им на властови позиции в средния и доста на високи позиции да се изхвърлят от тях защото 99 % са калинки -абсолютни некадърници. Да се упражни строг контрол над общините управлявани от дпс.за всяка общ.поръчка са за затвор.да се оставят шепата им депутати да реват в парламента като клоуни. С тези мерки за кратко време ще се самоизядат и разпаднат напълно.никакви компромиси иначе и вие останалите тъй наречени нови ще изчезнете веднъж завинаги.на народа му дойде до гуша да търпи тези мошеници облечени във власт.браво на слави.да не се откаже от посланията с който дойде защото и той ще бъде еднодневка.най напред раковото образувание да се изреже-дпс турска националистическа партия с шепа български мекерета предатели
 • 5
  Къ
  КЪРДЖАЛИЕЦ
  1 0
  09:58, 5 апр 2021
  Хасан азис е като намокрена омърлушена кокошка след изборите. Демагог.кандидатира се и послед се отказва .какво е това.подмяна вода на избирателя. Но с овцете може всичко.той освен с партийни дела не се занимава.града е най разбития най мръснияя най неурудуния.защото той въобще не стои в общината. Преяде.къде е прокуратурата. Вижте другите общински центрове в общината.с всеки ден стават все по приветливи чисти благоустроени.
 • 6
  На
  НАБЛЮДАТЕЛ
  0 0
  12:17, 5 апр 2021
  Резултатите показаха много важни неща:
  1. Дпс вече не е фактор,рекетьор,задкулисен играч.всички техни кадри на държавни позиции да се уволнят и на конкурсни начала да кандидатствуват.пълни некадърници.
  2.вмро идейлно не влезе.този техен лидер е един грандоман който си въобрази че е представител на защитниците на българия.каква наглост.той най големия патриот.хронично болен за власт.
  3.мая манолова хамелеонката и метреса на илия павлов галевите,аферата костинброод-автор омбудсман назначена от борисов, яхането на протестите и още и още. Пълна пародия.безесрамница и нагла..........съпруг бивш номенклатурчик от бкп навел се под земята за да може да заблуди народа.

Хороскоп за 18.04.2021

Последни новини