Бум в продажбите на луксозни автомобили в САЩ въпреки пандемията

Продажбите на луксозни автомобили от марките Bentley и Lamborghini в САЩ силно са се увеличили въпреки пандемията на фона на спада в продажбите на коли от средния ценови клас. Това съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на компанията за анализ на данни J.D. Power и на сведения на автомобилостроителите.

През четвъртото тримесечие на миналата година броят на продадените коли, струващи над 80 000 долара, се е удвоил спрямо същия период на 2019 година, а продажбите на коли с цена над 100 000 долара са нараснали с 63 процента.

За Бентли 2020-а е била най-успешната година по брой продадени автомобили от основаването на компанията. За една година тя е продала 11 206 коли или със 100 повече спрямо предходната година, която също е била рекордна.

Ламборгини пък през 2020 г. е отчела най-голямата печалба в историята си, а по брой продадени коли миналата година е била втората най-добра - 7430 броя.

"В бизнеса съм от 40 години и никога не съм виждал нещо подобно", посочи Брайън Милър, шеф на дилърската компания Manhattan Motors, която е специализирана в продажбите на Бентли, Ламборгини и Бугати (Bugatti).

Според експерти тенденцията се обяснява с факта, че богаташите са лишени от възможността да пътуват свободно заради пандемията и вместо това купуват луксозни стоки, включително скъпи автомобили. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини