Италиански военен задържан за шпионаж в полза на Русия, не му стигала заплатата

Италианският военен, задържан вчера заради шпионаж в полза на Русия, не е успявал да покрива разходите си със заплатата си, разказва неговата съпруга в интервю за в. "Кориере дела сера".

Заплатата на военния е била 3000 евро и с нея той не е успял да издържа четирите си деца и четирите си кучета. Военният имал и ипотечен заем, като вноските по него всеки месец били 1200 евро, казва Клаудия Карбонара, съпругата на Валтер Биот, който бе арестуван, докато предаваше класифицирани документи на руски офицер в замяна на 5000 евро.

"Той беше отчаян. Отчаян за нашето бъдеще и за бъдещето на нашите деца. Валтер беше в криза от известно време. Той се страхуваше, че няма да може да покрие всичките ни разходи. Заради Ковид, ние обедняхме", заяви съпругата на военния, която е психотерапевтка, специализирана в терапия на двойки в криза.

"Само ако ми беше казал, какво мисли да направи, щяхме да го обсъдим, щях да го разубедя. Но той е взел това решение сам. Не успявам да се свържа с него. Не успявам дори да му намеря адвокат", казва Клаудия Карбонара.

Според разкази на негови колеги Валтер Биот, 56-годишен капитан на фрегата, работил в генералния щаб на въоръжените сили в Рим, е имал нужда от пари и това е било известно.

"Руснаците трябва да са се възползвали от неговите слабости, от неговите лични проблеми", казва негов колега, който го познава добре. "Това, което той е направил, е много сериозно заради сигурността на страната и на НАТО. И ако той наистина се е продал, той няма извинения и е съсипал живота си. Той рискува да получи най-малко 15 години затвор", каза още колегата на задържания за шпионаж италиански военен.

Валтер Биот е започнал кариерата си във военноморските сили, а после чрез вътрешен конкурс е станал капитан на фрегата, преди да премине към щаба на военноморските сили и да отговаря за връзките с медиите. От 2010 до 2015 г. той е бил част от канцеларията на министъра на отбраната, преди да се озове в генералния щаб на въоръжените сили.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини