Доброволци отбелязват 1 април- Международен ден на птиците

Изображение 1 от 2

    На  31.03.2021 г. доброволците на БМЧК от клуб ,, Бялата лястовица“ към СУ ,, Йордан Йовков“ проведоха инициатива под надслов ,,Птицата е любов: тя трябва да лети“. В чест на 1 април Международен ден на птиците ентусиазираните червенокръстци изработиха и монтираха десетки хранилки за птиците. Наред с това те отремонтираха и заредиха със семена стари хранилки поставени преди месеци от техни съученици в училище. От прекият им наставник г-жа Ваня Енчева научиха полезни и любопитни факти за птичето разнообразие в областта, както и причините водещи до поява на застрашени видове. Всички доброволци изказват огромната си благодарност към Мелек Хасан от 10а клас, която нарисува с много любов постера за този ден.

    Ако повече хора се отнасят с внимание към природата и се грижат за нея с малки, но системни жестове, това ще направи големите цели за опазване на околната среда по- бързо изпълними.

    Белокрилите лястовици пожелават на всички хора вяра в доброто и крилати мечти, които да сбъдват смело.

    ,, Причината птиците да летят, а ние да не можем, е просто защото имат перфектна вяра, защото да имаш вяра, означава да имаш крила“- РабиндранатТагор

    Това съобщиха от ръководството на ОС на БЧК.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини