Собствениците на заведения предпочитат компенсации пред отваряне

Обявеното намерение на властите да разрешат само на заведенията с градини да отворят от 1 април е предизборно, обяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България. "Нямаме друго обяснение на това, което се предлага", обяви той. Напомни, че времето все още е студено и не може 100% от разходите да се покриват с 20% от обичайните приходи, които биха се получили от маси на открито.

"Нека да не ни отварят, нека да ни компенсират", призовават собствениците. Те се съмняват, че няма да получат компенсации, защото няма такава обявена програма за април, а плащанията за предходните месеци се бавят.

Потвърди тезата си, че броят на заболелите е започнал да расте след отварянето на училищата, а не на заведенията. Посочи и че учениците няма как да бъдат контролирани, нито има вентилация в сградите за разлика от ситуацията в заведенията.

Анкета сред членовете на организацията е показала, че едва 14% са съгласни да се отворят само градините. Друга част от обектите приемат подобна възможност, но при компенсации за бизнеса по време на периода на ограничения, по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Кръчмарския котарак
    5 -4
    15:53, 30 мар 2021
    И тоя бранш завидя на даскалите и те искат да си седят нищо да не правят и да им плащат🍀
Последни новини