Две лавини паднаха на прохода "Петрохан"

Пътят Монтана-Берковица-София през прохода Петрохан в Стара планина е затворен за движение, след като за втори път в рамките на няколко часа върху шосето е паднала лавина, съобщиха от Областното пътно управление в Монтана.

Първата лавина е паднала през нощта и с помощта на роторен снегорин в 8 часа тази сутрин пътят е бил отворен за движение. Втората лавина е паднала на около километър под билото. Движението е спряно от двете страни на прохода - при разклона за Годеч от към София и при село Бързия от към Монтана, обявиха от пътното управление.

От 4,30 до 6,30 часа тази сутрин е бил затворен за движение пътят Монтана-Видин през селата Доктор Йосифово и Студено буче. В момента е разчистен и е отворен. За разчистване временно е затворен обходният път на Монтана, като се очаква всеки момент движението по него да бъде възстановено. Продължаващият обелен снеговалеж в региона затруднява работата по разчистването на шосетата, уточниха от пътното управление в Монтана.

Тежкият мокър сняг е прекъснал кабели от електропреносната мрежа и в момента без ток са седем села в общините Берковица, Вършец и Монтана, съобщиха от областната управа в Монтана. Прекъсвания на тока през нощта е имало в различни селища в региона, но в рамките на час електричеството е било възстановено.

От снега на много места в Монтанско има прекършени дървета, като едно такова е премахнато тази сутрин от пътя за село Дива слатина в община Георги Дамяново, съобщиха от местната администрация.

Към момента в планинската част на региона снежната покривка е около 40 сантиметра, а в равнинната - 10-20 сантиметра, съобщиха от метеорологичната станция в Монтана.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини