Екоактивистите на „Йовков“ отбелязваха 21 март - Световния ден на гората и Седмицата на гората

Подпомагани и насърчавани от своите учители Ваня Енчева, Ани Кехайова и Таня Петкова, ученици от деветите и седмите класове, почистиха терена на сформираната преди години йовкова гора в парк Простор. Там те засяха  и окопаха  над 60 фиданки от кедър.

Зелената инициатива продължи с озеленяване и естетизация на площта пред централния вход на училището.С огромно удоволствие и нескрит ентусиазъм малките еколози засяха десетки храсти тип Туя и Хвойна. Обособиха се цветни лехи и  привлекателна зелена зона  за отмора. Радостно е, че от днес йовковци разполагат с още едно райско кътче в своето училище, което става все по-зелено и уютно.

Всички дървета и  храсти засяти от учениците са дарени от Регионална дирекция по горите град Кърджали, с директор инж.  Юлиян Кехайов.

Учениците на СУ ,, Йордан Йовков“ призовават седмицата да бъде повод за отдаване на  нужната почит и респект към българската гора. В най-трудните моменти в историята на нашия народ и държава българската гора е била закрилница, хранилница и упование, давала е сили и надежда за по-добър живот.

В тези трудни  за всички месеци, йовковципоказаха,че  са с несломим дух.  С колективен труд и взаимна подкрепа, за пореден път, те показаха, че знаят и могат!

Клуб Журналист и клуб Фото свят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини