"Опел"наниза две коли едновременно във "Възрожденци"

Изображение 1 от 2

    Лек автомобил „Опел“ с 45-годишен водач блъснал паркирани автомобили „Сеат“ и „Волво“. Произшествието станало през нощта на 12 март в кв.“Възрожденци“ в областния град. Тестът за алкохол на водача отчел 1,69 промила. Отказал кръвна проба за химически анализ. Бил е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

    581 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. 203 са констатираните нарушения на ЗДвП. Съставени са 48 акта, 143 фиша и са заснети 12 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

    Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. Около 23 часа на 13 март на бул.“Беломорски“ в областния град бил проверен 50-годишен водач на влекач „Волво“. Тестът за алкохол отчел 1,51 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. По същата причина в РУ-Кърджали е бил задържан 38-годишен, който се придвижвал с лек автомобил „Ситроен“. При проверка на 14 март около 22 часа в областния град резултатът от теста за алкохол на водача отчел 1,49 промила. Взета е кръвна проба за химически анализ. Разследващи полицаи продължават работата по двата случая.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини