Четирима нарушители на задължителната карантина заловиха през уикенда

Проверки за нарушаване на противоепидемичните мерки са започнати в РУ-Кърджали с прокурорски постановления. Четирима жители на областта били установени, че не спазват определена задължителна карантина от здравните власти. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случаите.

За незаконно притежаване на наркотично вещество е образувано досъдебно производство в РУ-Кърджали. При проверка на 17-годишен на 12 март полицейски служители открили суха листна маса, която при направен тест реагирала на марихуана. Наркотикът е иззет, а притежателят му е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случая продължава разследващ полицай с оглед на чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

За хулигански действия 29-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. Около 22,30 часа на 13 март в района на пазара в областния център мъжът предизвикал скандал с 23-годишен и му нанесъл удари по лицето. Материалите по случая ще бъдат внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство за налагане на административно наказание.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини