Депо за разпространение на марихуана е разкрито във Велико Търново

Депо за разпространение на марихуана е разкрито във Велико Търново, съобщи на брифинг днес окръжният прокурор Христо Христов.

Първоначално са задържани осем души, от които четирима са с повдигнати обвинения за разпространение и държане на наркотичните вещества.

При полицейската акция в апаратамент във Велико Търново са открити 21 килограма суха маса марихуана, която е била подготвена за разпространение на територията на цялата страна, уточни директорът на ОД на МВР комисар Димитър Машов.

При последвалите обиски и на други адреси в областния град са открити още два килограма марихуана, така задържаното количесто е над 23 килограма, на обща стойност 126 хиляди лева, посочи наблюдаващият прокурор Цани Попов.

Сред задържаните с мярка до 72 часа и с повдигнато обвинение, са двама мъже, обитавали апартамента - единият на 23 години, бивш студент с прекратени студентски права, непознат на полицията и по-възрастен мъж, който е криминално проявен.

Друг мъж от Петрич, който е доставял "стоката" и четвърти, който им е помагал, добавиха от полицията. През следващата седмица от прокуратурата ще поискат постоянна мярка "задържане под стража". Претърсвания са осъществени и на територията на съседни области, работата по случая продължава.

За миналата година на територията на Великотърновска област са били повдигнати обвинения за разпространение и притежание на наркотични вещества на 121 лица, от тях 51 са били задържани под стража, а 71 са предадени на съд, като преобладаващата част са с влезли в сила присъди, посочиха от прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини