Пролет в косите, блясък в очите

    „С настъпването на пролетта, дойде и животът в косите!“, казва майстор -фризьорът за „Студио 3“ Даниела Тенчева- Георгиева. Дори и на празника днес, на 8-ми март, тя и останалите момичета от студиото са на крак от сутринта.

    С много настроение са всички за този осми март, казва тя. И споделя, че от години наред не са виждали в салона да влизат на днешния ден дамите така сияйни, каквото впечатление са й направили днес.

    “Сякаш в предходните години това да влезеш в салона, за да си направиш нова прическа, да смениш цвета на косата си, когато си пожелаеш, се беше се превърнало в нещо твърде обичайно. При корона кризата, при страхът сега на хората да се събират в затворени помещения, днес жените, които влязоха в салона изглеждаха наистина празнично. Днешната жена иска да си осигури безгрижие и удоволствие в салона, да излезе с готина и лъскава коса, да се подготви така, че да има настроени да празнува“.

    След зимните месеци и студените дни, които вече са почти зад гърба ни, идва и времето за освежаване на косата, казва фризьорката. „Започнахме да подготвяме косите за лятото, все повече дами идват за по-активно обгрижване на косите си. Прилагаме и ритуалите с нови продукти за детоксикация на кожата на главата. След тях се възвръщат еластичността, блясъкът на косъма, които сме изгубили през зимата. Поставената основа при нас обаче, трябва да се продължи с грижа и у дома.“

    Актуално в момента при дамските прически е раздвижването на косата, което се постига с т.нар. етажиране или напластяване на косите при подстригването. Върви се все към по-светли нюанси при боядисването. „Прилагат се светли техники в косата. По-светлата коса е подходящ избор, особено за по-зрелите жени, защото омекотява чертите на лицето и то изглежда по-свежо. По-тъмните цветове окантват и придават острота на лицето“, съветва Даниела Тенчева.

    В дамските прически едрите свободни къдрици са на дневен ред, но и ситните спирали. При мъжете също е на мода трайното къдрене. Изтънена коса отзад, отгоре с къдрици, е най-актуалната тенденция тази пролет при господата.

    „Независимо обаче от това каква прическа и какъв цвят са си избрали за днешния ден, в основата на всичко остава настроението на дамите!“, казва Даниела Тенчева, с пожелания към колежките си и всички жени да са ведри и усмихнати в празничния си ден.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ха
      хаско
      7 -4
      17:19, 8 мар 2021
      глад глад глад .......
    • 2
      Да
      Да
      0 0
      12:30, 9 мар 2021
      Аз не ползвам услугите на фирма Есцом
    • 3
      Съ
      съпруг на съпругата
      1 -1
      09:30, 12 мар 2021
      Това ли е тази Даниела,мале,малеееее.............
      Що пари съм похаарчил,ако знаех нямаше да разреша на мойта да ходи при нея.Хем не я правят хубава,хем артък скъпо взимат.Пък що иинтриги плете таз Даниела,жената три дни след това говори коя на кого е любовница.Алооооооооо,пичаги,не пускайте жените си там.Таз е коожодерка и мъжемелачкаааааааа.Сълза не проронила кат почина мъжа и,и свещи не палела,на гроб муу не ходела.
    Последни новини