Над 70% в Хасковска област декларират данъци електронно

70% от физическите лица в Хасковска област декларират данъците си електронно, съобщават от офиса на НАП в града. И уточняват, че по една шеста от общо получените досега в офиса в Хасково декларации за доходи се възстановяват надвнесени суми заради различни облекчения.
 
62 000 лева са възстановени за по-малко от 2 месеца, основно заради отглеждане на непълнолетни деца; ипотечни кредити, взети от млади семейства; намалена  работоспособност, съгласно решение на ТЕЛК; направени доброволни  вноски в пенсионни фондове и застраховки „Живот“. 
 
От тази година лицата с надвнесени данъци могат да се разпореждат със сумите дали да им бъдат възстановени или да останат по тяхната данъчно-осигурителна сметка за бъдещи плащания към бюджета, обръщат внимание от офиса на НАП в Хасково.
Почти 1000 са приетите до тази сутрин декларации за доходи. 200 от тях са подадени на място в НАП в салона за клиенти, 64 чрез „Български пощи“ – на гише в пощенска станция и по пощата като писмо, а останалите над 700 на брой са получени онлайн с ПИК и електронен подпис. 
 
Потребителите, които имат персонален идентификационен код или електронен подпис ще могат да се възползват от 8 март от предварително попълнена данъчна декларация, която ще е достъпна в сайта на НАП. В нея ще има нанесена информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения; граждански договори и хонорари; субсидии, изплатени на земеделски производители; както и доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини