Променят трасето на републикански път Калотина - Капитан Андреево в чертите на Свиленград

Трасето на републиканския път I-8, от границата ни със Сърбия при Калотина до Капитан Андреево се измества в чертите на Свиленград, е решено на правителственото заседание днес.

От пресслужбата на Министрески съвет съобщават, че промяната се извършва по предложение на Агенция „Пътна инфраструктура” и община Свиленград, а целта е да се изведе транзитният трафик извън централната градска част след изграждането и пускането в експлоатация на околовръстния път на града.

Старото трасе на републиканския път в Свиленград, с дължина 2,525 км, преминаващо по улиците „Д-р Страшимир Дочков”, "Княз Борис I”, „Цар Симеон Велики” и бул. „България” става публична общинска собственост.

За публична държавна собственост се обявява участък от ул. „Сан Стефано” в града с дължина 2,582 км. По него минава новото трасе на републиканския път, като там се концентрира движението на тежки и лекотоварни автомобили и е свързваща отсечка с автомагистрала „Марица".

Предложенията за промени на собствеността касаят участъци, преминаващи изцяло по уличната мрежа на Свиленград и не се налагат промени в списъка на общинските пътища.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Кажете дали Автобуса на Митниците и КПП-то ще се движи по стария маршрут :)
  • 2
    До
    Дорчо
    3 0
    08:11, 5 мар 2021
    Интересно. След като " Сан Стефано" става държавна собственост, част от първокласен републикански път ще се иска ли винетка за минаването по него?
Последни новини