Христов: Всеки път, когато БСП вземе властта, идва разруха

По думите на председателя на СДС коалирането с ГЕРБ не е самоцел.

“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, тя е осъзната. Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на СДС, водач в 23 МИР – София град от ГЕРБ /СДС Румен Христов.

По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница, за разлика от разединената левица. „Де факто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната формация, според социологическите проучвания”, посочи той.

„Съгласен съм, че ГЕРБ е по-центристка партия. Тя е много голяма партия и има хора, които я подкрепят от центъра. И в този смисъл ние сме по-радикално десният субект в коалицията. Но да не забравяме, че те са най-голямата партия, член на европейското семейство на Европейската народна партия – ние пък сме най-старият”, заяви Христов.

Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било. „Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем похода на БСП към властта”, категоричен е той и допълни: „Обръщам се към българските избиратели да направят своя много точен избор. Защото заявките за промяна, които слушаме от страна на БСП, са заявки, които слушаме от 90-те години”.

„Нямам съмнение, че ние ще спечелим изборите. Въпросът е да имаме един много по-добър резултат, от този, който ни дават социолозите. Да акумулираме повече депутати, за да ни е по-лесно да направим коалиция”.   

Източник: nova

Коментари в сайта (3)

  • 1
    ..
    ...
    8 -2
    09:25, 1 мар 2021
    Корумпирана отрепка.
  • 2
    Да
    да
    8 -2
    09:57, 1 мар 2021
    Той и СДС един път взе властта и сътвори такива ***** че след това се разпадна.Аман от корумпирани слагачи лизачи дупедавци и идиоти
  • 3
    3,
    3,14
    5 -2
    12:52, 1 мар 2021
    Като толкова мразиш комунистите,защо си съюзник с ГЕРБ-и малките деца знаят,че там поти всички са бивши комунисти или изгонени от БСП,защото нищо не став от тях като теб!
Последни новини