Мангъров: Мерките срещу COVID-19 се ръководят от шайка дилетанти

Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти, които не са наясно какво да правят и изпълняват нечии разпореждания. Водят се от цели, които не са медицински.

Това заяви доц. Атанас Мангъров при представянето на кандидатите на АБВ за народни представители в 23, 24 и 25 МИР в София. Мангъров е водач на листите на АБВ в 23 МИР в София и във Варна.

"Ще стане една година, откакто коронавирусът дойде в България. Оттогава започнаха тези безумни мерки. Казвам „безумни“, защото в началото се каза още, че това е нов вирус, на нас нищо не ни е ясно и не знаем какво ще правим и че ще се учим в движение. В резултат на това започнаха дейности като затваряне на градинки, паркове, стадиони, децата бяха спрени от училище. Животът замря. Защо се направи това? Защото с налагането на тези мерки се заеха хора, на които цялата тази дейност беше съвсем непозната и те просто не знаеха какво да правят и започнаха да повтарят папагалски нещата, които се въвеждаха в други страни. В резултат на това се е стигнало до факта, че за миналата година броят на допълнително починалите хора е около 15 000-16 000. От тях с COVID-19 са по-малко от половината. Повече загинаха заради неефективността и неадекватността на всички тези мерки, защото те се налагаха от хирурзи, ортопеди, неврохирурзи, микробиолози. Хора, които не са се занимавали с тези неща" - твърди доц. Атанас Мангъров.

"Тази година завърши първият випуск студенти по „Медицина“, които завършиха виртуално. Може би те ще станат само лични лекари, защото само личните лекари в момента са в състояние да лекуват някого дистанционно и по телефона" - каза още инфекционистът.

"Продължават неяснотите около ваксините срещу коронавирус. Не е ясно дали този, който е ваксиниран, ще може да разпространява заразата или не. Или целта е просто да се получи удостоверение, че хората са набоцкани. В началото се казваше, че само тези, които са ваксинирани, ще имат право на тези имунизационни паспорти. С много приказки и много натиск най-накрая кандисаха, че може и тези, които са преболедували, също да имат документ от този тип. Това е нещо, което е невероятно глупаво и аматьорско" - твърди Мангъров.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    Ани Смол
    2 -6
    19:48, 28 фев 2021
    Групичка те Този излезе много червива ябълка напра... Виж коментара
    • 3,
      3,14
      2 -1
      08:38, 1 мар 2021
      На неграмотни като теб е забранено да си дават мнението!
Последни новини