Формацията на Мехмед Дикме подкрепя ГЕРБ за парламентарния вот

Гражданското сдружение ще подкрепи ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това декларираха Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил от Сдружението по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в Централата на партията в София. Представителите на ДЕН заявиха пълната си подкрепа за ПП ГЕРБ и прозовават всички свои симпатизанти на 4 април да гласуват за единствената демократична коалиция у нас – ГЕРБ/СДС.
„Благодаря за подкрепата. Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро. Ако искаме да живеем все така мирно и по братски – друг начин няма“, заяви в началото на срещата председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. Той изтъкна непрекъснато модернизираща се инфраструктура у нас – включително и на местата със смесено население. „И в Родопите, и в Североизточна България постоянно се правят нови пътища, училища, детски градини, храмове. Без значение кой от какъв етнос е – всички са български граждани и заслужават модерна среда за живот“, подчерта Борисов и допълни, че това е гаранция, че трагичният възродителен процес няма как да се повтори.
По думите на председателя на ГЕРБ в навечерието на изборите много партии си мечтаят за властта и искат да влязат в парламента – но нямат реални цели и приоритети. „Някои влизали в изборите с идеята да са опозиция. За да ги чуват по-добре. Не това трябва да са амбициите на един държавник. Близо 60 милиарда лева ще получим от ЕС през следващите години за възстановяване след пандемията. Нужно е да впрегнем абсолютно целия си наличен потенциал и опит, за да защитим договорените средства и да ги вложим в конкретни проекти и политики. Не е важно дори кой ще спечели изборите, а как ще се управлява страната след това. Приоритет на всички трябва да е възстановяването на икономиката. За целта трябва стабилност и много работа“, посочи премиерът.
„Много е модерно напоследък политиците да се изказват лошо за Турция. Но Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор. Мигрантската криза не е отминала, затова поддръжането на добросъседски отношения е ключов фактор за запазването на сигурността в района“, отбеляза Бойко Борисов.
„Надявам се, че това е началото на едно дългосрочно сътрудничество, което може да бъде в интерес на всички граждани и в интерес на етническия мир в страната. Не е важно кой от коя партия е, а дали работи за хората. Надявам се и на нешето партньорство да елиминира спекулациите за съвместна работа на ГЕРБ с ДПС“, заяви по време на срещата председателят на ДЕН Мехмед Дикме.
„Важно е във властта да има представители на всички етноси в страната. Колкото повече работим заедно, толкова повече ще се опознаваме“ – бяха думите на Гюнер Тахир.
Според бившия заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов ГЕРБ и СДС е най-демократичната коалиция, която се явява на парламентарния вот. „Имахме разговори и с други партии, но те се оказаха псевдодемократи. Националната сигурност пряко зависи от единението на нацията“, допълни той.
Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил благори на премиера Борисов за бързата му реакция след трагедията в селото и за изпълнените ангажименти към местното население за възстановяване на щетите. „Направихте така, че хората малко по-лесно да се отърсят от инцидента. При нас никога не е имало напрежение между различните етноси и в този аспект сме пример за всички“, каза още кметът Исмаил.

 Фактор.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Къ
    Кърджалиец
    0 -3
    19:41, 28 фев 2021
    Браво на Бойко Борисов!
    • Са
      Сабри
      2 0
      21:37, 28 фев 2021
      На кое браво. Той не знае ли, че със стари к...... нов бардак не става. Или се е уплашил до толкова, че всеки глас е спасяващ. Какво е обещавал за подкрепата?
  • 2
    Су
    Сутеньор
    2 0
    21:29, 28 фев 2021
    Ах на татко к.у.р.в.е.т.а.т.а
Последни новини