Наклонен стълб пред падане, обещаха да го укрепят

    За опасно наклонен стълб сигнализираха жители на хасковското село Книжовник.

    Металният пилон се намира до оградата на къщата на 80-годишния Атанас Митрев, но чрез него по кабел се захранва съседна къща на улица „Единство“ 12, в която живее семейството на 77-годишния Недялко Зайчев. Последният смята, че стълбът е опасен и може да падне, а и кабелът от него е провиснал към земята на нивото на човешки ръст.

    За проблема мъжът съобщил на кметицата на селото Невена Рачева. Тя от своя старана още преди месец и половина уведомила електроразпределителното дружество за случая устно, а по-късно и писмено – на 11.02.2021 г. Близо седмица по-късно е получила писмен отговор. От него става ясно, че от дружеството (бившето ЕВН) са отказали да го ремонтират. Служителите извършили проверка на място и е установено, че посоченият стълб е разположен след границата на собственост на съоръженията на ЕР Юг (след мерене).

    Реакцията на дружеството изумила кметицата, която я смята за неуместна, защото в такъв случай абонатът сам трябва да си ремонтира стълба, за своя сметка. Това видимо е непосилно за стареца, предвид възрастта му и предвид доходите на пенсионерите в България, смята тя.

    „Стълбът е извън частния имот и ангажиментът за ремонт е на електроразпределителното дружество“, настояваха Рачева и Зайчев.

    След запитване на Haskovo.net, от ЕР Юг извършиха нова по-обстойна проверка, при която се потвърди, че стълбът се намира след границата на собственост. Въпреки това обаче обещаха да го ремонтират и укрепят за тяхна сметка. Уточниха, че това ще се случи в следващите няколко дни.

    Поясниха, че там е правена реконструкция на мрежата през 2012 г., но няма приложена улична регулация. Съседният бетонен стълб пък е за улично осветление и е на общината.

    Относно висящия кабел, от електроразпределителното дружество бяха категорични, че той е безопасен, тъй като това е изолиран и гумиран кабел.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      14
      1488
      6 -1
      15:28, 25 фев 2021
      Как да разбирам статията ????????? ЩЕ ПАДНЕ ,КЕ ПАДНЕ .НЕЩО ДРУГО???? да си журналист в Хасково е мечта и затова вземат пари ,ох мъка !!!!
      • Ти
        ти да видиш
        4 0
        15:56, 25 фев 2021
        Добре ,че бързо го редактирахте и има будни граждани да прочетат кви глупости пишете !!!!! резил голям !!!
      • Qw
        Qwrt
        2 0
        20:59, 26 фев 2021
        Я га гледам май са два стълба.
    • 2
      Xi
      Xipodil
      1 0
      17:57, 25 фев 2021
      А кой го е сложил този стълб там ? Едва ли хората сами са си закачили кабелите за него.
    • 3
      Ба
      Бай винету
      1 -1
      18:07, 25 фев 2021
      Сменяйте го , идвам да открия стълба . Да живеий простотията
    • 4
      Ив
      Иван
      1 -1
      18:21, 25 фев 2021
      Ах тази хубава кметица
    • 5
      Ии
      Ииии
      0 -1
      20:41, 25 фев 2021
      Ах тази рокличка
    Последни новини