СУ „Йордан Йовков“ участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021

На 25.02. 2021 г. в СУ „Йордан Йовков“ - Кърджали  от 14.00 часа ще се проведе училищният кръг от единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 20 февруари до 2 март 2021 г в 164 училища в цялата страна. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 27 март 2021 г. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 24 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини