"На бюлетината ще пише БНО, но да се чете "Българско лято". Васил Божков на изборите

Регистрираната за участие на парламентарните избори на 4 април партия "Българско национално обединение - БНО", чийто председател е Георги Георгиев, предоставя сто процента от листите си на платформата на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков "Българско лято".

Формацията на Божков не можа да се регистрира за самостоятелно участие на изборите, тъй като прокуратурата оспорва решението на Софийския градски съд да регистрира платформата като политическа партия, заради което срокът изтече. Заради това първоначално бизнесменът предложи общи листи на Слави Трифонов, но той му отказа.

В 13 часа днес се очакваше укриващият се в Дубай Васил Божков да обяви името на партията, която ще стане мандатоносител на "Българско лято", но той не го направи. В едноминутно видео във фейсбук каза, че никога не е искал да е политик, но сега мисията му била да спасим бъдещето, а хунтата всячески щяла да се опитва да го спре.

Два часа по-късно председателят на "Българско лято" Борил Соколов и председателят на "Българско национално обединение - БНО" Георги Георгиев обявиха, че БНО предоставя листите си за кандидати на формацията на Божков.

"На бюлетината ще пише БНО, но да се чете "Българско лято", каза Соколов. Според него БНО е една от партиите, които са се свързали с "Българско лято". Георги Георгиев обяви, че припознава заявката на Васил Божков за промяна на политическия модел.

Партията "Българско национално обединение - БНО" не е известна на широката общественост. Тя е регистрирана в съда през 2013 г., а неин председател е Георги Венелинов Георгиев. През 2016 г. е издигнала кандидатпрезидентска двойка - икономистът Румен Гълъбинов и адвокат Веска Волева.

На изборите за евродепутати през 2019 г. водач на листата на БНО е задържаната тогава съпруга на бизнесмена Николай Банев - Евгения Банева.

Днес Георги Георгиев обяви, че БНО винаги се е борела срещу статуквото. "Силата е в нас и само ние можем да променим днешната ситуация - време е за българско национално обединение", допълни още той.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    14
    14/88
    2 -1
    16:27, 23 фев 2021
    Мощно за Черепа!
  • 2
    16
    166
    0 0
    19:27, 23 фев 2021
    Бюлетината му ще е билет от лотарията му а евродепутата му ще е Евгения Банева!
Последни новини