Уволняват четиримата полицаи, направили си парти в Сандански

Четиримата полицаи, които са били на парти в Сандански в затворено заведение, ще бъдат уволнени. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР след приключване на предварителната проверка. 

Събрани са данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители, за което е предвидено налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение.

В хода на дисциплинарните производства ще бъдат събрани всички необходими доказателства за установяване на нарушение и ще бъдат извършени всички процедурни действия по доказване на дисциплинарното нарушение, за което е предвидено налагането на дисциплинарно наказание уволнение, допълват от полицията. 

От РЗИ-Благоевград са изготвени покани към участвалите в събитието за съставяне на актове.

Преди дни въпреки противоепидемичните ограничения служители на реда и компания от повече от 10 души си направиха парти в заведение в местността Попина лъка. Един от униформените дори е снимал купона и го е излъчвал на живо във Фейсбук.

Тържеството е било по повод раждането на дете на служител на местното горско стопанство. След проверка се е установило, че въпросният обект е заведение за обществено хранене, което уж не работи с клиенти, а обслужва само на гише. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ек
    ЕКСПЕРТ
    2 -1
    10:37, 20 фев 2021
    При условие, че горецитираните полицаи не са били на работа по време на т.нар.купон не е налице на дисциплинарно нарушение във връзка с
    може и следва да носят аадминистративна отговорност като обикновени граждани с оглед нарушението на забраната или други ограничения за пандемията със заповед на министъра на здравеопазването,т.е. Глоба.
    Съдът следва и така ще стане - ще ги върне на работа със всички последици обезщетения и други разходи -адвокатски съдебни лихви и т.н. И отново за сметка на данъкоплатците./както винаги в нашата държава/
  • 2
    Хи
    Химената
    0 0
    00:43, 21 фев 2021
    Ако на повечето не е ясно ! Това се казва , хвърляне на пясък в очите ! Ще ги уволнят , след 40 дни съда ще ги върне и купона продължава ! Партитата също. Тъпия народ също е доволен .
Последни новини