18 °C

Деница Георгиева е новият председател на УП на СУ "П. Р. Славейков"


Десетокласничката Деница Георгиева е новият председател на Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков". Днес тя бе официално приветствана от директора Милко Багдасаров на новата позиция в училищното гимназиално общество. Самото предаване на властта от предишния на новия председател по традиция се извършва по време на церемонията на наградите за учители "Даскеер", организирането на която е мащабно и в най-голяма степен отразява приемствеността между двете поколения ръководства.
Ученическият парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" е ученическа институция, която отдавна няма нужда от представяне. Въпреки условията на непредвидимост в учебния процес и редуване на присъствано обучение с такова в електронна среда, гимназистите на училището за шампиони проведоха онлайн кампания за избор на ново ръководство на УП. Това е необходимо, тъй като настоящият председател Антония Колева от 12б клас завършва своето обучение и заедно със своя екип трябва да предаде щафетата на следващите класове.
Поради невъзможност от провеждане на реално отчетно-изборно събрание бе реализирана онлайн кампания, в резултат на която Деница Георгиева представи своя екип на страницата на Ученическия парламент във Фейсбук със следното обръщение:
"Скъпи славейковци, з а мен е чест да бъда новият председател на Ученическия парламент, въпреки че се присъединих към него едва миналата година. Искам да благодаря на Антония Колева и госпожа Нешка Шопова, без които нямаше да стигна до тук, ако не ме бяха научили на всичко, което знам сега и което ще приложа по време на моето управление.
По време на управлението ми не само ще спазвам училищните традиции, но и ще създам нови, но не сама, а с помощта на хората от парламента, които са в него в момента и тези, които ще се присъединят по-късно с течение на времето и нашите инициативи. Всеки, който желае да бъде част от екипа на сериозните, отговорните и креативните славейковци, ще бъде с радост посрещнат. Ще направя всичко, за да преустроим парламента, ще се радвам да науча още много неща и да предам знанията си на новите членове. За всеки, който иска да се присъедини към нашия екип /а и за информация на останалите, тъй като в днешната дигитална комуникация информацията е от първостепенно значение/: аз съм Деница Георгиева от 10г клас и съм новият председател на Ученическия парламент, заместник-председател е Даниела Караиванова, отговорник на екипа за културни дейности е Теодора Сурова, отговорници на техническия екип са Здравко Караджов и Слави Солакчиев, а те обучават Вилиян Кехайов, отговорник за медии и институции е Толга Мехмед, отговорник на екипа по фотография е Димо Димов и отговорник на екип спортни дейности е Гюкан Севал. А за всеки, който желае да се присъедини към който и да е от екипите ни или смята, че е достатъчно отговорен и има съответните способности, имаме нови и свободни длъжности – отговорник на актьорския екип, отговорник за сценарен екип. С тези нови длъжности ще подготвим по-добре Даскеер-ите, като тук е моментът да обявим, че ако пандемията ни позволи, ще има церемония "Даскеер" и тази година. Амбицирани сме да я проведем още пролетта, с много леко закъснение от обичайното й протичане в края на февруари. И така въпреки обстановката, в която се намираме, с парламента ще направим всичко възможно да изпълним всички задачи, да проведем всичките празници и да продължим традициите. Осъзнавам, че имаме богато наследство, което трябва да запазим и още много, което да постигнем. Пожелавам на всички здраве, защото е най-необходимо днес, мъдрост, за да вземаме правилните решения, упорство, за да отстояваме себе си и ентусиазъм, който да не ни напуска въпреки всичко, за да тичаме след мечтите си! Успех!"
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини