11 °C

Деница Георгиева е новият председател на УП на СУ "П. Р. Славейков"


Десетокласничката Деница Георгиева е новият председател на Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков". Днес тя бе официално приветствана от директора Милко Багдасаров на новата позиция в училищното гимназиално общество. Самото предаване на властта от предишния на новия председател по традиция се извършва по време на церемонията на наградите за учители "Даскеер", организирането на която е мащабно и в най-голяма степен отразява приемствеността между двете поколения ръководства.
Ученическият парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" е ученическа институция, която отдавна няма нужда от представяне. Въпреки условията на непредвидимост в учебния процес и редуване на присъствано обучение с такова в електронна среда, гимназистите на училището за шампиони проведоха онлайн кампания за избор на ново ръководство на УП. Това е необходимо, тъй като настоящият председател Антония Колева от 12б клас завършва своето обучение и заедно със своя екип трябва да предаде щафетата на следващите класове.
Поради невъзможност от провеждане на реално отчетно-изборно събрание бе реализирана онлайн кампания, в резултат на която Деница Георгиева представи своя екип на страницата на Ученическия парламент във Фейсбук със следното обръщение:
"Скъпи славейковци, з а мен е чест да бъда новият председател на Ученическия парламент, въпреки че се присъединих към него едва миналата година. Искам да благодаря на Антония Колева и госпожа Нешка Шопова, без които нямаше да стигна до тук, ако не ме бяха научили на всичко, което знам сега и което ще приложа по време на моето управление.
По време на управлението ми не само ще спазвам училищните традиции, но и ще създам нови, но не сама, а с помощта на хората от парламента, които са в него в момента и тези, които ще се присъединят по-късно с течение на времето и нашите инициативи. Всеки, който желае да бъде част от екипа на сериозните, отговорните и креативните славейковци, ще бъде с радост посрещнат. Ще направя всичко, за да преустроим парламента, ще се радвам да науча още много неща и да предам знанията си на новите членове. За всеки, който иска да се присъедини към нашия екип /а и за информация на останалите, тъй като в днешната дигитална комуникация информацията е от първостепенно значение/: аз съм Деница Георгиева от 10г клас и съм новият председател на Ученическия парламент, заместник-председател е Даниела Караиванова, отговорник на екипа за културни дейности е Теодора Сурова, отговорници на техническия екип са Здравко Караджов и Слави Солакчиев, а те обучават Вилиян Кехайов, отговорник за медии и институции е Толга Мехмед, отговорник на екипа по фотография е Димо Димов и отговорник на екип спортни дейности е Гюкан Севал. А за всеки, който желае да се присъедини към който и да е от екипите ни или смята, че е достатъчно отговорен и има съответните способности, имаме нови и свободни длъжности – отговорник на актьорския екип, отговорник за сценарен екип. С тези нови длъжности ще подготвим по-добре Даскеер-ите, като тук е моментът да обявим, че ако пандемията ни позволи, ще има церемония "Даскеер" и тази година. Амбицирани сме да я проведем още пролетта, с много леко закъснение от обичайното й протичане в края на февруари. И така въпреки обстановката, в която се намираме, с парламента ще направим всичко възможно да изпълним всички задачи, да проведем всичките празници и да продължим традициите. Осъзнавам, че имаме богато наследство, което трябва да запазим и още много, което да постигнем. Пожелавам на всички здраве, защото е най-необходимо днес, мъдрост, за да вземаме правилните решения, упорство, за да отстояваме себе си и ентусиазъм, който да не ни напуска въпреки всичко, за да тичаме след мечтите си! Успех!"
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
10 май 2021
Последни новини