Румен Петков в Москва, пита за руската ваксина срещу COVID-19

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е в Москва, заедно с Огнян Радев, член на ръководството на "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес", където двамата се срещнаха с Владимир Падалко, вицепрезидент на Руската търговско-промишлена палата и член на междуправителствената комисия "България-Русия".

В рамките на срещата Румен Петков постави въпроса за руската ваксина срещу COVID-19.

Руската държавна политика е медикаментът да бъде легализиран на територията на ЕС, обясни Падалко и пое ангажимент за съдействие България да е сред първите страни, които ще получат ваксината.

По настояване на Петков, Падалко прие да бъде организиран туристически конгрес на България-Русия като, чрез председателя на АБВ, ще изпрати покана до българския туристически бизнес за тематичното изложение в Москва от 1 до 3 април.

Тримата обсъдиха сътрудничеството между двете държави в енергетиката, селското стопанство, фармацевтиката, съобщават от пресцентъра на партията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    3 0
    20:50, 16 фев 2021
    Най после един политик да смее да помисли рационално.Не харесвам "пикаещия в шадървани" но този път оцели десятката.Европата ни го начука с неработещата " Астра зенека" другите държави официално отказаха да ваксинират с нея хората си.Но нашите гъзолизци мълчат и слушкат юдейските изчадия . Дано да вкарат руската ваксина ако ще и да си я плащаме но тя е най добрата в света за сега.Без никакви странични ефекти с два носителя и без наночастици.
  • 2
    3,
    3,14
    0 0
    08:47, 17 фев 2021
    В Русия все още мислят за здравето на хората,затова "Спутника" е най-добрата!Другите ваксини са направени за печалба,не за хората!
Последни новини