Двама български изследователи опровергават експериментално теория на Айнщайн

Повече от 100 години, в Специалната теория на относителност Айнщайн и неговите последователи твърдят, че няма етерен вятър и такъв не може да бъде открит.

Двама български изследователи, баща и син Димитър и Дилян Стойнов са създали опитна установка и са провели експеримент, където горните твърдения се опровергават. Открит е етерен вятър. А това означава, че Специалната теория на относителност на Айнщайн е грешна.

Съобщение за проведения експеримент е направено на Шестнадесетата международна научна конференция "Космос, Екология, Сигурност – SES 2020" - Декември 2020 г., Института за космически изследвания и технологии към БАН.

Сборникът доклади на конференцията е публикуван на ТУК (Стр.84):

Докладът - ТУК.

Подробности за проведения експеримент ще бъдат публикувани също в списание „Galilean Electrodynamics” САЩ. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    По
    По физика
    1 0
    06:33, 12 фев 2021
    Най после някой да докаже че царят е гол.
  • 2
    Ай
    айнщайн
    0 0
    15:22, 12 фев 2021
    Има етер обаче само в главите на тия хора. Ако имаше етер примерно нямаше да се забелязват някои квантово механични ефекти в които участва светлината защото ако имаше етер той надали щеше да е равномерно разпределен в пространството а ако равномерно разпределен в пространството то все едно го няма затова не пийте и не четете за етер ами почетете малко книжки.
  • 3
    Пи
    пичове
    0 0
    08:55, 14 фев 2021
    науката винаги се е използвала от богатите за контрол върху бедните. така е с интернет. телефони -подслушване и събиране лични данни. така ще е и с 5г и чипирането. що се връзвате че 5г се прави за заводи и фабрики. прави се да ви следят къде ходите и какво говорите с познатите си. властта се потготвя за тотален контрол
  • 4
    Що
    що натискат
    1 0
    08:56, 14 фев 2021
    за 5г в българия. ние тук заводи нямаме. тези които работят са още в миналия век и там ще си останат като технологии. обикновенният потребител ще ползва 5г за гледане на чалга в тубата.

Още новини

Последни новини