Заради снега в Нидерландия останаха затворени училищата и центровете за тестове за коронавирус

Ниските температури в Нидерландия попречиха на началните училища да отворят врати за първи път от седем седмици, предаде Франс прес. Центровете за тестове за коронавирус и ваксиниране също останаха затворени поне в осем нидерландски града, в които вчера имаше силни снежни бури.

Обилните снеговалежи спряха, но последиците се усещат и днес. На началните училища, които бяха затворени в средата на декември заради пандемията от коронавируса, им бе разрешено да отворят врати от днес. Но десетки училища в Амстердам, Ротердам, Утрехт и други градове, останаха затворени, основно заради транспортни трудности, предизвикани от снега.

Движението по железопътните линии, които вчера спря, днес постепенно бе възобновено.

Проблемите с автомобилното движение продължават и днес, като една от основните магистрали все още е частично затворена заради снега и поледицата. Нидерландската служба за пътна инфраструктура заяви, че от началото на уикенда е регистрирала 450 катастрофи.

Очаква се температурите в Нидерландия тази седмица да останат ниски и да варират между минус шест градуса по Целзий през деня и минус 11 градуса по Целзий през нощта, отбелязва Франс прес.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини