Назми Мюмюн: Време е на Червеното,на Кърмъзъто!

Изказване на Назми Мюмюн на конференцията на БСП

УВАЖАЕМИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,

              Благодаря за номинациите, доверието! Не желая да бъда в листата, ще работя активно за партията и кърджалийци, както до сега, последно на местните избори.

              Притеснен съм от няколко обстоятелства:

              Първо, вече има водач на листата, ще се подредят заслужилите след него. Това ще бъде партията. Въпреки причинените неудобства, ще работя както досега – подчинявайки се като всички на конституцията и другите закони. Решенията на партията за мен винаги са били закон – партийна норма! В кампанията ще се постарая да внедря опита си от годините, да бъда полезен на партията и Кърджали.

              Очакванията бяха водачът да бъде местен, да живее и работи в града, семеен с деца, патриот-обединител, това ще се преодолее и компенсира със следващите в листата – начело с представител от град Кърджали, гражданската квота – К.Ангелов, председателя на общинската ни организация, съчетаване на тракийският елемент, общински съветник с най-много преференции, нататък да се даде възможност на общинските организации в областта да допълнят с техни местни читави хора – разпознаваеми и избираеми от всички.

              Надявам се, че проекто-листата е добро съчетание на различни категории избиратели, интереси, възрасти и т.н..

              За мен да бъда в листата на моята партия винаги е било чест и голяма отговорност. На последните местни избори някой в партията ме посочи на 13 място, но негово величество избирателя каза НЕ на 13 място, с преференциите ме изстреля на 3 място. Още един път им благодаря! Думата ми е партията подрежда, предлага, но избирателят е много чувствителен към неправдата, той избира според свои критерии кой е на най-близко разстояние до неговия дневен ред и кой ще му бъде в полза по време на мандата.

              Искам да вярвам, че сме стъпили на Земята с предложената листа и че няма да има сърдити. Моля още от утре задружно всички да тръгнем сред хората, времето лети, времето е на Червеното-Кърмъзъто! Убеден съм, че ще спечелим умовете и сърцата на съгражданите ни през кампанията.

              Второ, ще работим в условия на пандемия, различна от всички други кампании. Освен медийно, социалните мрежи, наш неотменен дълг е да бъдем сред хората – очи в очи, врата по врата, лице в лице. Хората имат нужда от този естествен контакт. Те ни очакват с червените изненади, особено младите! Предлагам да се изградят специални работни групи за посещения по кварталите на града и да ги назовем „работни пчели”.

              Трето, листата да бъде въоръжена с актуална информация за допълнената визия за България, за кърджалийска област – обходният път, промишлената зона, домове за социално слаби, детски градини, преизчисляване на пенсиите, ваксинационният план, облекченията и компенсациите за дребния и среден бизнес и т.н..

              Четвърто, след покойният Димчо Михалевски имам чувството, че е загърбена работата в селата и 400 хилядната българска диаспора в Р Турция, изселническите организации и сродната нам ДжеХеПе /СНР/. Знаете, през годините, благодарение на будната ни работа сред тази част на хората с двойно гражданство и хората в селата, успяхме да изградим основни партийни организации, останаха други неокомплектовани до край. Днес съм много спокоен, че по този път тепърва тръгват новоизлюпените партии, дори лидерите и зам.-председателите им посещават изселниците в турските градове.  Боли ме че ние се затворихме и се върнахме у дома. Извинявам се, аз сам, с удоволствие  „ручах жабетата” и „сам войнът е войн”. В тази непозната, друга атмосфера, освен личните ми контакти с изселниците и ръководствата на сродната ни партия. За мен малък революционен акт беше посещението на първия заместник-председател на основната опозиционна сила в Р Турция и областен лидер на близо 20 милионния Истанбул в нашият Кърджали. Той от тук изпрати послание да се гласува партийному, не етнически, към турското население, не само в Кърджали, а в цяла България и резултатът беше впечатляващ - истински, солидарно, социалистически. Той не се срещна с никой представител на ДПС. Боли ме, че това поле е изоставено. Изтървано време! Признавам, не успях да убедя моята партия в надигащите се процеси сред тези хора, да бъдем реална алтернатива на ДПС, дори излязох с инициативи, изпреварващи опорните точки на ДПС и вместо ГЕРБ, НПДС, ДОСТ и новите партии, да предпочетат нас - социалистите, защото те са бедни, безимотни, малоимотни, хора на труда, тяхното място естествено е в нашето партийно гнездо, под нашата стряха. Признавам още, че не успях да стигна до дъното, да убедя мнозинството от ляво мислещите наши приятели в селата, че не са стадо овце, че имат право на избор. Има резултат сред малцинството, но ни чака последователна и къртовска работа, да бъдем на ТИ с работливите и честни наши братя и сестри. Те ще ни припознаят – убеден съм! Трябва да бъдем честни с тях, не да ги търсим само за гласове.

              Изтървано време, но имаме шанс, хората се промениха пред очите ми, не малка част преодоляха страха, наложен от местните велможи от ДПС. Потенциала е пред нас, риторичният въпрос е промяната в нас достатъчно силна ли е да докоснем тънките струни на избирателя, да ги спечелим за нашата социалистическа кауза. Предлагам изграждане на работни групи /пчели носещи мед/ в селата и изселническите организации /пчелина/.

              Нашите предци в пещерите, после в къщите, около огъня са получавали сигурност и сплотеност, сега наш запален огън е лидера ни, др. Корнелия Нинова, първата жена председател на партията, избрана пряко и безапелационно от нас-членовете, от това трябва да се възползваме, сега да се мобилизираме / макар и трудно, за втори в Кърджали / с мотивация, единна и организирана партия за победа и първа политическа сила в България.

              Време е за Червеното, драги другари!

              Назми Мюмюн, бивш член на НС на БСП.

             

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фл
    флп
    2 -4
    08:34, 7 фев 2021
    По-спокойно другарю, не се пени толкова...
  • 2
    На
    наблюдател.
    4 -1
    09:55, 8 фев 2021
    назмито има много верни и точни приказки. лидери местни хора авторитени а не парашутистки калинки и т.н. като Михалевска, багдасаров и т.н. милан добре че се поскри малко.между тях назмито е много много по заслужил.може да го подиграват но това са лизачите двуличниците кариеристите и некадърниците от целия псевдополитически спектър - бербаджии бесепари депесари и т.н. с тази калинка аамихалевска бсп нямат абсолютно никакъв шанс-няколко зомбирани багдасаровски учителки ,белокоси изкуфели и ли бивщи номенклатурци и т.н.
Последни новини