Два вида наркотици откриха в дома на 32-годишен кърджалиец

Два вида наркотици са били открити при специализирана операция за противодействие на разпространението на дрога на територията на областта. При претърсване на жилище в областния град, обитавано от 32-годишен, полицейски служители открили около 46 грама суха листна маса, която при тест реагирала на марихуана. В апартамента била намерена 4,5 грама субстанция, за която с тест било установено, че е хероин и 6 растения от рода на конопа. Наркотичните вещества са били иззети, а притежателят им задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. При проверка в Момчилград 30-годишен жител на града изхвърлил две топчета суха листна маса, реагирали на марихуана при наркополеви тест. Наркотикът е иззет, мъжът е задържан в управлението. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Досъдебно производство за използване на неистински частен документ е образувано в ОД на МВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. В Териториалното поделение на НОИ били представени трудов договор и заповед за прекратяването му с неверни данни в тях. Разследването е по чл.316 във връзка с чл.309, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.

Екип на пожарната служба в Кърджали загасил горящи отпадъци в контейнер в областния град след подаден сигнал около 18,30 часа снощи. Небрежна работа с огън причинила запалването. Няма нанесени щети.

Около 9,30 часа вчера двама служители на РСПБЗН-Кърджали отводнили мазета и на детска градина в село Мургово.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини