35-годишен обърна "Фолксваген" по таван и избяга

35-годишен водач загубил контрол над управлението на „Фолксваген“, автомобилът напуснал пътното платно и се преобърнал. Произшествието станало около 21 часа снощи в землището на село Върхари. Водачът напуснал мястото на произшествието и бил установен след около час и половина от полицейски служители. Съставен е акт по ЗДвП.

Три бързи производства са образувани срещу водачи, шофирали след употреба на алкохол. 2,53 промила отчел дрегерът при проверка снощи около 23,30 часа на 29-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“ на бул. „Христо Ботев“ в областния град. В село Кирково 51-годишен управлявал лек автомобил „Ауди“ след употреба на алкохол. Тестът с техническо средство, направен около 14 часа вчера, отчел 2,62 промила. 1,87 промила е резултатът от теста на 45-годишен, който бил проверен в село Царевец. Водачите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления в Кърджали и Кирково. Работата по трите случая продължават разследващи полицаи.

 327 моторни превозни средства и 419 лица са били проверени в специализирана операция на територията на областта за установяване на нарушения на ЗДвП – неправоспособни водачи, употребили алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими и използване на обезопасителни колани. 138 са констатираните нарушения, за които са били съставени 18 акта и 88 фиша по ЗДвП, заснети са били и 35 клипа за превишена скорост.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини