ВМРО преговаря с ГЕРБ за общо явяване на изборите

Водят се разговори с няколко политически формации за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори - сред тях е и ГЕРБ, съобщи пред БНР Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат.

"Разговорът ни с НФСБ е най-близък и най-важен, защото с тях сме работили добре и имаме добри резултати", каза той и добави, че има разговори и с формацията на Петър Москов КОД.

По думите му протестът на "Атака" срещу изваждането й от името на коалицията "Обединени патриоти", е буря в чаша вода. По искане на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов Централната избирателна комисия преименува коалицията на "Обединени патриоти - НФСБ и ВМРО" като заличи третия член - "Атака". Партията на Волен Сидеров заяви, че ще обжалва.

По думите на Джамбазки не е имало как да попитат "Атака" преди да предприемат тази промяна, тъй като не са могли да ги открият.

Те търсят някакво внимание и искат нещо - действията на лидера им са като по учебник", коментира зам.-председателят на ВМРО.

ВМРО и НФСБ са коалиционни партньори отдавна. През 2014 г. двете партии влязоха в парламента като коалиция "Патриотичен фронт", а през 2017 г. към нея се присъедини и "Атака", като името бе сменено на "Обединени патриоти". Две години по-късно партията на Волен Сидеров бе изключена от коалицията. На европейските избори през 2019 г. ВМРО участваше самостоятелно, както направи и на повечето места на местния вот през 2019 г.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини