КТПП подкрепя европейските палати за регламентирането на цифрови услуги

Българската търговско-промишлена палата подкрепя Асоциацията на европейските търговски палати /Европалати/ в становището й по отношение Законодателния акт на ЕС за цифровите услуги.Това съобщиха за Кърджали бг вести от Кърджалийската търговско-промишлена палата.От КТПП посочиха,че  балансираният подход, предприет от Европейската комисия във връзка с регулирането на Единния пазар за цифрови услуги е най-подходящ, според Асоциацията. Предложеният от ЕК Регламент съдържа тестове, които затвърждават вече установените въпроси, свързани с настоящата рамка за електронна търговия, като принципа за държава на произход и ключови правила за поемане на отговорност.

Предложеният регламент е изключително важен, тъй като все повече фирми променят своите бизнес модели и зависят от каналите за електронна търговия, за да достигнат до своите клиенти. Европалати изготви свои препоръки, които насочват ревизията на настоящите правила да се използва като възможност за изясняване на отговорността, както и да се обърне внимание на правната фрагментация. Бизнесът се надява, че новият регламент ще представлява хармонизирана съвкупност от правила и ще подпомогне по-високата правна сигурност.

Принципът за страна на произход е особено важен за МСП, които нямат средствата да проучат и да адаптират своите оферти към правилата на други европейски страни. Европалати настоява участниците в подготовката на регламента да включат този принцип, който ще донесе полза както на потребителите, така и на доставчиците на услуги.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини