ГЕРБ обвини турските домати за хала на държавата. Преглед на националния печат

Има ли бъдеще „Кремиковци".

Стандарт":

Борисов: До седмица с план за "Кремиковци"

 До седмица ще имаме план за бъдещето на "Кремиковци", заяви за "Стандарт" премиерът Бойко Борисов. Вчера той се срещна с облигационерите на комбината. Организирахме работна група, в която участват кредиторите и синдикатите, допълни премиерът. Експертите трябва да уточнят следващите етапи по работата на завода. Принципно поддържам мнението си, че в следващите години "Кремиковци" трябва да работи, като електролитните пещи претопяват желязото на територията на комбината, каза още Борисов.

Разследват вноса на плодове и зеленчуци.

Стандарт":

Дянков подгони евтините домати

 С 5 мерки министърът на финансите Симеон Дянков ще бори нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци. Вчера той се среща с 60 земеделци от Петричкия край, които се оплакаха от дъмпинга на цените заради безразборното и неконтролирано внасяне на стоки от Македония и Гърция. По непотвърдена информация само през ГКПП-Кулата всеки месец у нас влизат средно по 20 000 тона такава продукция. Министър Дянков представи пред земеделците антикризисните си мерки.

Нови данни за злоупотреби на бившата власт.

Труд":

Масларова купи табелки за 35 868 лева

 В последните дни от управлението си - на 7 юли т.г., бившият социален министър Емилия Масларова е похарчила 35 868 лв. за... табелки и табла.

Екстрата е предназначена не за другаде, а за скандално известния със скъпотията си Комплекс за социални услуги в Стара Загора. За него държавата е похарчила 18,8 млн. лв. -строителството му излиза по 2473 лв. кв./м.

Делото „Чората".

Новинар":

Цветан Цветанов: Полицаите не са имали за цел да убиват Чората

 Ние трябва като представители на държавата да вярваме в българските институции, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след среща с близки и колеги на осъдените полицаи по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората. Той издъхна през 2005 г. по време на полицейска акция „Респект". Униформените, участвали в задържането му, получиха общо 83 години затвор от Военно-апелативния съд.

Отново биха журналист.

Сега":

Пребиха журналиста Огнян Бояджиев

 Главният редактор на сайта Портал Европа Огнян Бояджиев бе пребит в дома си в столичния квартал „Иван Вазов". 34-годишният мъж е настанен за лечение във Военномедицинска академия. Бояджиев е в интензивното отделение на болницата с няколко прободни рани във врата. Състоянието му е стабилизирано и няма опасност за живота му.

Гадателка - най-после задържана от полицията.

24 Часа":

Задържаха гадателка, завлякла жена с 60 000 лева

 Гадателката Тотка Тотевска от Плевен е задържана в следствения арест с повдигнато обвинение "за измама в особено големи размери, представляващо особено тежък случай". Това съобщи за "Дарик" Диана Маркова, говорител на Окръжна прокуратура.

В събота е извършена специализирана полицейска операция, съвместно с прокуратурата, в жилището на Тотевска. Събрани са доказателства, че тя се занимава с лечителска дейност без да има това право. От дома й са иззети вещи, които доказват, че приема пациенти с обещание да ги лекува.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини