Жълт код за опасно време, вечерта се очаква интензивен снеговалеж

На 26 януари на много места ще има валежи от сняг, в източните и южните райони - от дъжд. Обявен е жълт код за опасно време в цялата страна. В Смолянска област вечерта дъждът ще премине в сняг. Сумарен валеж за денонощието 20-35mm. През нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания. Дневната температура във вторник ще достигне максимум 4 градуса.

Днес вятърът отново ще се ориентира от северозапад, след обяд в Източна България - от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от сняг, в южните и източните райони от страната - от дъжд. След обяд снеговалежът ще спре. Към 14 часа температурите ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в Източна България - до 10°-12°. През нощта срещу сряда и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

В планините ще бъде облачно и мъгливо с валежи от сняг. Ще духа югозападен вятър, който около обяд ще започне да се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне застудяване. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини