Полицаи закопчаха притежатели на дрога, откриха незаконен пистолет

Притежатели на наркотици са били установени и задържани в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали за противодействия на престъпления, свързани с държане и разпространение на дрога. Около 10 часа вчера на улица в областния град бил проверен 26-годишен. Полицейски служители открили у него суха листна маса, която при направен тест реагирала на марихуана. В хода на същата операция било извършено претърсване в жилище на 31-годишен, където били намерени около 10 грама суха листна маса. При направен нарокополеви тест субстанцията реагирала на марихуана. Наркотиците са иззети и са съхранение в полицейското управление, а притежателите им задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие е образувано в РУ-Ардино. При извършено претърсване в постройка в ардинско село полицаи открили пистолет с неустановена марка, за който не е било издавано разрешително. Разследването е по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

12 огнеборци са гасили 4 пожара вчера в областта. Няма пострадали и нанесени материални щети. Три екипа на службата в Кърджали потушили запалени отпадъци в два контейнера и сухи треви и храсти в областния град вследствие на небрежна работа с огън. Двама пожарникари от участъка в Бенковски загасили комин на жилищна сграда в селото.


Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини