Христо Иванов: Спасяват сарая на Росенец. Борисов да докаже, че няма коалиция с ДПС

Със законови промени, направени в последния момент и без мотиви, управляващите правят опит за спасяване на незаконните постройки към летния сарай на Ахмед Доган на Росенец. Това опасение изрази съпредседателят на Демократична България Христо Иванов във видео, излъчено на живо от плажа на Росенец.

Става дума за промени в Закона за рибарството и аквакултурите, които група депутати от ГЕРБ предлагат без мотиви между първо и второ четене. С тях, по познатия начин - чрез преходните и заключителни разпоредби, ще се промени Законът за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Ако промените бъдат приети от депутатите, това ще направи възможно узаконяването на незаконни постройки, ако те изпълняват няколко условия - да са за сезонно ползване, да са построени до влизането в сила на закона, да са разположени в селищно образувание или да граничат с рибарски пристанища, както и да отговарят на някой най-общи предвиждания на устройствените планове и да не са опасни.

"Този казус е емблематичен. Тък не става дума просто за тази сграда и за този плаж. Борбата тук е за статута на Доган като човек, който е над закона, като човек, за когото работят всички институции, като човек, за който общественото мнение и гражданското недоволство не могат по никакъв начин да смутят неговия комфорт. Залогът е този надзаконов статут на Ахмед Доган на почетния председател на българското задкулисие", коментира Иванов.

След акцията на Христо Иванов на Росенец през юли последваха искания от Демократична България за вписването на плажа в кадастралните карти, тъй като се оказа, че той се води земеделска земя. Срещу вписването, което ще направи възможен свободния достъп до ивицата за всеки човек обаче има жалба от собственика на постройка на плажа - арх. Калин Тихолов.

"Тези законодателни изменения са внесени от група депутати от ГЕРБ. Те ще кажат, че тези изменения се правят, за да се уреди статутът на рибарски селища, възникнали през годините. Нашите силни подозрения са, че целта на това действие не са рибарите. Целта е този тук рибар, който 30 години лови риба в мътната вода на българската политика", коментира днес Христо Иванов, посочвайки т.нар. летен сарай на почетния председател на ДПС.

"Официално призовавам Бойко Борисов да дойде тук и тук, на това яхтено пристанище, да докаже, че няма коалиция между ГЕРБ и ДПС, откривайки разрушаването на яхтеното пристанище. Да подкара фадромата, сигурен съм, че може, с която това яхтено пристанище ще бъде съборено, и да докаже, че в България има закон за всички и че той не е зависим от Доган. Докато той не направи това нещо, аз ще наричам това пристанище "Дружба между ГЕРБ и ДПС. Защото за мен това е най-ясният символ на необявената корупция на беззаконието и корупцията", каза Иванов.

"Това място не е най-голямото беззаконие. То обаче е емблематично. То е лакмусът, то е символът, който позволява всички останали участници в беззакония в България да продължават да се ползват от тях. Затова ние няма да спрем да се занимаваме с това място. Защото когато българските граждани видят, че тук бъде наложен законът, тогава ще знаем, че сме направили реална крачка по пътя на законността в България", добави съпредседателят на Демократична България.

Той беше категоричен, че не може да става дума за коалиция между обединението и ДПС и изтъкна, че битката е с върхушката в партията на Доган.

"Никакви коалиции, никакви взаимодействия с ДПС не може да има. Ние имаме политическа битка с тях и тази битка е битка за нашата страна, ще я водим решително и последователно", каза Иванов. "За тях е много важно да си върнат всеки сантиметър от тази територия, да не позволят комфортът на Доган да не бъде ощетен, затова се сади райграс, затова с ръцете на гербаджии се прокарват тези законодателни изменения - защото доминацията на Доган, неговото царство в задкулисието трябва да пребъде. Но няма да пребъде. Демократична България ще продължи да се бори с всички средства."

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    3,
    3,14
    10 0
    09:50, 19 яну 2021
    Откакто се е родило това Доганче работи против България - преди да влезе в затвора,в затвора,след съдаването на ДПС и сега!Неговите престъпления са достатъчни,за да е на друго място в момента.
  • 2
    Мн
    Много ми е интересно
    8 -1
    15:31, 19 яну 2021
    Къде беше Бой.ки.кев , когато това там бе собственост на Лук ойл?
  • 3
    Да
    Да бе да
    4 -2
    17:04, 19 яну 2021
    А на ,,Буджака" в Созопол сарая на П.рокопиев как е или шефа ти не дава , а И.ц.ко?
  • 4
    Мн
    мнгуътг
    5 -2
    20:44, 19 яну 2021
    Вай-вай и този е кандидат да ни води.Гладни чакали точат зъби,Боже спаси ни.
  • 5
    Се
    Седесар
    1 0
    10:50, 20 яну 2021
    Командва зад завесата пак Д(п)С...
Последни новини