Незаконни партита се вихрят в петък вечер в Пловдив

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областната управа в града. След сигнал на граждани в известен рибен ресторант е констатирано празненство с над 50 души и с участието на известен фолк изпълнител. Всички участници в партито и собственикът на заведението ще бъдат глобени за нарушение заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб.

"Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции", коментира областният управител Дани Каназирева.

Санкционирани са 55 физически лица по Закона за здравето, като глобата ще бъде в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене на закрито, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3000 и 5000 лева, а вторият е с максимален размер от 2000 лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведения на града, в което също е имало незаконно парти. Проверките продължават.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Тошо
    5 -5
    12:38, 16 яну 2021
    Да им отнемат лицензите и да ги запечатат за 1 година,тия тарикати и ще се научат да спазват правилата като всички останали.
Последни новини