Масово тестване на учители за COVID-19 ще започне на 25 януари

Масово тестване на учители за COVID-19 ще започне на 25 януари, като за целта ще се използват антигенни тестове, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Ангелов прие първата доставка от ваксина COVID-19 на фармацевтичния производител "Модерна".

Тестването на учителите ще се направи, за да се види каква е скритата заболеваемост сред тях и да преценим каква е готовността на системата за връщане на учениците в клас, обясни той. Длъжници сме на училището, на децата, на родителите, каза още той и подчерта, че не всичко може да се случва в електронна среда.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Кой ти каза бе, Ангелов
    5 -1
    16:44, 13 яну 2021
    че искам да се тествам и да се ваксинирам? Заври си тестовете и ваксините, където поискаш...Имаш право на избор.Подарявам ти моя тест и ваксината, която твърдиш, че е безплатна.Няма да я платя с живота си, айде дудурук
  • 2
    Та
    така трябва
    1 0
    22:31, 13 яну 2021
    Едно смислено нещо - най-после! Значи от миналия март се скрива заболеваемостта на учителите и по училищата. От кога съсловието настоява за тестове - лекари и медицински персонал по болниците ги тестват периодично. Трябва и по училищата. Особено когато директорки на училища си позволяват да мълчат за болните, крият ги от останалите, които не подозират че може да са прихванали заразата от болните. Укриват се умишлено контактните, самите директорки не спазват правилата - не се извършва дезинфекци, допуска се болни и здрави на куп да контактуват по цял ден, укриват се болни по семействата и голяма част от работещите там не спазват карантина и разнасят заразата - получава се една дълга верига на заразени и няма спасение от простотията!

Случаен виц

Последни новини