Виж в небето - летящ Кадилак! GM представи футуристично возило

General Motors представи безпилотен летящ Кадилак (Cadillac), който излита и каца вертикално и може да превозва пътници над улиците и по-високо във въздуха, предаде Ройтерс.

Старши ръководител от американската компания описа концепцията като "преосмисляне на бъдещето на личния транспорт".

Едноместният Кадилак, който в техническо отношение е вертикален излитащ и кацащ (VTOL), ще може да пътува от градски покрив до градски покрив със скорост до 55 мили в час.

Той е напълно автономен и изцяло електрически, с 90-киловатов двигател 90, комплект батерии Джи Ем Ултиъм (GM Ultium) и свръхлека каросерия с четири двойки ротори.
Летящият Кадилак бе представен във видеоклип като част от виртуална презентация на главния изпълнителен директор Мери Бара, заедно с подходящ за семейства електрoмобил тип совалка Кадилак.

Миналата година Бара разкри, че автомобилостроителят проучва алтернативни видове транспорт като въздушни таксита, припомня Ройтерс.

Концепциите във видеото от Изложението за потребителска електроника (CES) бяха представени от директора на дизайна в Дженерал мотърс Майк Симко, който определи летящата кола като "Кадилакът на градска въздушна мобилност".

Автономната совалка Кадилак, описана в клипа като "пристигаща скоро", има елегантен силует, който напомня на модела Круз Ориджин (Cruise Origin), също проектиран от екипа на Симко. Отличава се с предни и задни плъзгащи се врати и панорамен стъклен покрив.
Кабината разполага с места за сядане като във фоайе, плюс биометрични сензори, гласов контрол и разпознаване на жестове с ръка.

GM не разкрива повече подробности. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини