3 °C

Оглежда се база за присъствено обучение на децата от училище „Й.Йовков“

След срещата с родители на ученици от началния курс в СУ“Йордан Йовков“ днес  кметът на общината д-р инж.Хасан Азис, зам.-кметът по строителство инж.Катя Митовска и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Ширин Сюлейман  направиха оглед на материалната база в две професионални гимназии в града, в които могат да учат присъствено ученици от СУ“Й.Йовков“.

Кметът се срещна с директорите на професионалната гимназия “В.Левски“  г-жа Нина Терекиева и на  професионалната гимназия по строителство „Хр.Смирненски“ г-жа Дария  Димитрова. На срещите беше договорено ПГ“В.Левски“ да предостави за ползване 6 класни стаи, а ПГ по строителство  - 2 и 3 етаж на сградата  -общо 9 класни стаи, които да се ползват временно за присъствено обучение на децата от училище „Й.Йовков“.

Тези помещения са ползвани два пъти от ученици в кърджалийското СУ“Отец Паисий“ – по време на ремонта при реализиране на проекта за образователна инфраструктура и при ремонта на авариралото стълбище.

Общината ще изпрати  утре  писмо до ръководството на СУ“Й.Йовков“ с възможностите за организиране на учебен процес  на 410  деца от първи до четвърти клас в посочените  гимназии.

Също утре представители на общината ще  направят оглед и ще обсъдят възможностите за предоставяне временно на класни стаи за обучение  на ученици от 5 до 12 клас от СУ“Й.Йовков“ в ПГ по електроника, ПГ по земеделие и селско стопанство“ и СУ“Владимир Димитров-Майстора“.

В СУ“Й.Йовков“ предстои подмяна на авариралата  отоплителна инсталация, която не може да се ремонтира и ще се премине към отопление с газ на цялата сграда.Общината има подписани 2 договора  от 14 и 16.12.2020г. с „Технотерм инженеринг“ЕАД и „МК“ООД  за проектиране, строително-монтажни дейности, авторски надзор.Срокът за изпълнение на СМР е 80 календарни дни. По време на ремонта е възможно да се ползва база в други училища за всички 980 ученици от СУ“Й.Йовков“, ако се премине към присъствено обучение и на учениците от 5 до 12 клас.

Училищното ръководство иска първокласниците да останат да учат в СУ“Й.Йовков“.Затова в четвъртък /7 януари/  ще се направи допълнителен оглед от специалисти дали ел.инсталацията в училището ще издържи, ако за отопление се използват ел.уреди.

 С министерска заповед  децата от начален курс  са на онлайн обучение до края на януари.Това предизвика недоволство сред родителите, които настояват да се намери вариант за присъствени занятия на децата.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
16 яну 2021
Последни новини