Оглежда се база за присъствено обучение на децата от училище „Й.Йовков“

След срещата с родители на ученици от началния курс в СУ“Йордан Йовков“ днес  кметът на общината д-р инж.Хасан Азис, зам.-кметът по строителство инж.Катя Митовска и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Ширин Сюлейман  направиха оглед на материалната база в две професионални гимназии в града, в които могат да учат присъствено ученици от СУ“Й.Йовков“.

Кметът се срещна с директорите на професионалната гимназия “В.Левски“  г-жа Нина Терекиева и на  професионалната гимназия по строителство „Хр.Смирненски“ г-жа Дария  Димитрова. На срещите беше договорено ПГ“В.Левски“ да предостави за ползване 6 класни стаи, а ПГ по строителство  - 2 и 3 етаж на сградата  -общо 9 класни стаи, които да се ползват временно за присъствено обучение на децата от училище „Й.Йовков“.

Тези помещения са ползвани два пъти от ученици в кърджалийското СУ“Отец Паисий“ – по време на ремонта при реализиране на проекта за образователна инфраструктура и при ремонта на авариралото стълбище.

Общината ще изпрати  утре  писмо до ръководството на СУ“Й.Йовков“ с възможностите за организиране на учебен процес  на 410  деца от първи до четвърти клас в посочените  гимназии.

Също утре представители на общината ще  направят оглед и ще обсъдят възможностите за предоставяне временно на класни стаи за обучение  на ученици от 5 до 12 клас от СУ“Й.Йовков“ в ПГ по електроника, ПГ по земеделие и селско стопанство“ и СУ“Владимир Димитров-Майстора“.

В СУ“Й.Йовков“ предстои подмяна на авариралата  отоплителна инсталация, която не може да се ремонтира и ще се премине към отопление с газ на цялата сграда.Общината има подписани 2 договора  от 14 и 16.12.2020г. с „Технотерм инженеринг“ЕАД и „МК“ООД  за проектиране, строително-монтажни дейности, авторски надзор.Срокът за изпълнение на СМР е 80 календарни дни. По време на ремонта е възможно да се ползва база в други училища за всички 980 ученици от СУ“Й.Йовков“, ако се премине към присъствено обучение и на учениците от 5 до 12 клас.

Училищното ръководство иска първокласниците да останат да учат в СУ“Й.Йовков“.Затова в четвъртък /7 януари/  ще се направи допълнителен оглед от специалисти дали ел.инсталацията в училището ще издържи, ако за отопление се използват ел.уреди.

 С министерска заповед  децата от начален курс  са на онлайн обучение до края на януари.Това предизвика недоволство сред родителите, които настояват да се намери вариант за присъствени занятия на децата.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини