7 °C

Родители от "Йовков" с ултиматум към кмета и инспектората,искат среща "Очи в очи" за парното

   До Кмета

   На Община Кърджали

   Инж. Хасан Азис

  До Началника

  На РИО

  Г-н Гроздан Колев

   До Директора

  На СУ „Йордан Йовков“

  Г-жа Кюпрюджиева

   Медии

                        ОТВОРЕНО ПИСМО

  Относно:Невъзобновяване на присъствени учебни занятия на учениците от 1-ви до 4-ти клас в СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали.

  Ние, родители на деца, които са ученици в СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали, изказваме крайното си недоволство от факта, че новината за продължаване на учебните занятия на учениците от  1-ви до 4-ти клас в училището бе поднесена на 31.12.2020 година в 18:00 часа на страницата във Фейсбук. Това отношение към ученици и родители е меко казано неуважение и пълна безотговорност от страна на ръководство и РИО. При положение, че пред училището проблема с отоплението е на дневен ред от миналото лято и ръководството е наясно, че той няма как да бъде решен за периода на обучението в отдалечена среда и от своя страна РИО като орган, който има за задача да проследява и да осигурява необходимата среда на всички ученици да получават еднакви възможности за обучение,

  Ние искаме отговор:

  - Защо не се предприеха мерки за предварително уведомяване на заинтересованите страни;

  - Защо не се предприеха мерки за осигуряване на подходяща база за присъствено обучение на учениците след 04.01.2021г. при положение, че в града има достатъчно празни за момента училища;

  -Защо за проблемите не беше алармирано много по-рано чрез социални медии и медиите за масова информация?

  - ЗащоОбщина Кърджали от своя страна защо допусна да се стигне до криза в образованието на децата, като допусна недостатъчен контрол на ремонтните дейности и недостатъчен контрол на директора на СУ“ Йордан Йовков“, който е пряко подчинен на Кмета на Община Кърджали по отношение на изпълнението на преките му задължения- своевременно осведомяване, осигуряване на сграда за обучение на децата, контролиране на ремонтните дейности и своевременно сигнализиране на ръководството при възникване на проблем?

  На тези и на още много други въпроси Ние настояваме да ни бъда даден отговор на обща среща „Очи в очи“ в най- кратък срок- сряда 06.01.2021г. от 12:00ч. в сградата на СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали. В случай, че не получим отговор на въпросите си ще бъдем принудени да предприемем други по-драстични действия, независимо от факта, че ще бъдат засегнати нашите деца, които са най-потърпевши от всичко случващо се.

   Родители на деца, обучаващи се в СУ „Йордан Йовков“

  Гр. Кърджали

  04.01.2021г

  Гр. Кърджали

  Телефон за връзка 0879616467- Шенай Мехмедали

  0883666600- Магдалена Филчева Иванова

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
  21 яну 2021
  Последни новини