Родители от "Йовков" с ултиматум към кмета и инспектората,искат среща "Очи в очи" за парното

     До Кмета

     На Община Кърджали

     Инж. Хасан Азис

    До Началника

    На РИО

    Г-н Гроздан Колев

     До Директора

    На СУ „Йордан Йовков“

    Г-жа Кюпрюджиева

     Медии

                          ОТВОРЕНО ПИСМО

    Относно:Невъзобновяване на присъствени учебни занятия на учениците от 1-ви до 4-ти клас в СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали.

    Ние, родители на деца, които са ученици в СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали, изказваме крайното си недоволство от факта, че новината за продължаване на учебните занятия на учениците от  1-ви до 4-ти клас в училището бе поднесена на 31.12.2020 година в 18:00 часа на страницата във Фейсбук. Това отношение към ученици и родители е меко казано неуважение и пълна безотговорност от страна на ръководство и РИО. При положение, че пред училището проблема с отоплението е на дневен ред от миналото лято и ръководството е наясно, че той няма как да бъде решен за периода на обучението в отдалечена среда и от своя страна РИО като орган, който има за задача да проследява и да осигурява необходимата среда на всички ученици да получават еднакви възможности за обучение,

    Ние искаме отговор:

    - Защо не се предприеха мерки за предварително уведомяване на заинтересованите страни;

    - Защо не се предприеха мерки за осигуряване на подходяща база за присъствено обучение на учениците след 04.01.2021г. при положение, че в града има достатъчно празни за момента училища;

    -Защо за проблемите не беше алармирано много по-рано чрез социални медии и медиите за масова информация?

    - ЗащоОбщина Кърджали от своя страна защо допусна да се стигне до криза в образованието на децата, като допусна недостатъчен контрол на ремонтните дейности и недостатъчен контрол на директора на СУ“ Йордан Йовков“, който е пряко подчинен на Кмета на Община Кърджали по отношение на изпълнението на преките му задължения- своевременно осведомяване, осигуряване на сграда за обучение на децата, контролиране на ремонтните дейности и своевременно сигнализиране на ръководството при възникване на проблем?

    На тези и на още много други въпроси Ние настояваме да ни бъда даден отговор на обща среща „Очи в очи“ в най- кратък срок- сряда 06.01.2021г. от 12:00ч. в сградата на СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали. В случай, че не получим отговор на въпросите си ще бъдем принудени да предприемем други по-драстични действия, независимо от факта, че ще бъдат засегнати нашите деца, които са най-потърпевши от всичко случващо се.

     Родители на деца, обучаващи се в СУ „Йордан Йовков“

    Гр. Кърджали

    04.01.2021г

    Гр. Кърджали

    Телефон за връзка 0879616467- Шенай Мехмедали

    0883666600- Магдалена Филчева Иванова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини