Родители от "Йовков" с ултиматум към кмета и инспектората,искат среща "Очи в очи" за парното

   До Кмета

   На Община Кърджали

   Инж. Хасан Азис

  До Началника

  На РИО

  Г-н Гроздан Колев

   До Директора

  На СУ „Йордан Йовков“

  Г-жа Кюпрюджиева

   Медии

                        ОТВОРЕНО ПИСМО

  Относно:Невъзобновяване на присъствени учебни занятия на учениците от 1-ви до 4-ти клас в СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали.

  Ние, родители на деца, които са ученици в СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали, изказваме крайното си недоволство от факта, че новината за продължаване на учебните занятия на учениците от  1-ви до 4-ти клас в училището бе поднесена на 31.12.2020 година в 18:00 часа на страницата във Фейсбук. Това отношение към ученици и родители е меко казано неуважение и пълна безотговорност от страна на ръководство и РИО. При положение, че пред училището проблема с отоплението е на дневен ред от миналото лято и ръководството е наясно, че той няма как да бъде решен за периода на обучението в отдалечена среда и от своя страна РИО като орган, който има за задача да проследява и да осигурява необходимата среда на всички ученици да получават еднакви възможности за обучение,

  Ние искаме отговор:

  - Защо не се предприеха мерки за предварително уведомяване на заинтересованите страни;

  - Защо не се предприеха мерки за осигуряване на подходяща база за присъствено обучение на учениците след 04.01.2021г. при положение, че в града има достатъчно празни за момента училища;

  -Защо за проблемите не беше алармирано много по-рано чрез социални медии и медиите за масова информация?

  - ЗащоОбщина Кърджали от своя страна защо допусна да се стигне до криза в образованието на децата, като допусна недостатъчен контрол на ремонтните дейности и недостатъчен контрол на директора на СУ“ Йордан Йовков“, който е пряко подчинен на Кмета на Община Кърджали по отношение на изпълнението на преките му задължения- своевременно осведомяване, осигуряване на сграда за обучение на децата, контролиране на ремонтните дейности и своевременно сигнализиране на ръководството при възникване на проблем?

  На тези и на още много други въпроси Ние настояваме да ни бъда даден отговор на обща среща „Очи в очи“ в най- кратък срок- сряда 06.01.2021г. от 12:00ч. в сградата на СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали. В случай, че не получим отговор на въпросите си ще бъдем принудени да предприемем други по-драстични действия, независимо от факта, че ще бъдат засегнати нашите деца, които са най-потърпевши от всичко случващо се.

   Родители на деца, обучаващи се в СУ „Йордан Йовков“

  Гр. Кърджали

  04.01.2021г

  Гр. Кърджали

  Телефон за връзка 0879616467- Шенай Мехмедали

  0883666600- Магдалена Филчева Иванова

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  16 апр 2021
  Последни новини